برنامه ریزی اول دبستان شاید از نظر بعضی والدین زیادی سختگیرانه و جدی باشه. خیلی‌ها فکر می‌کنن که کودکان در این سن باید فقط بازی کنن و خوش بگذرونن، نه اینکه با برنامه محدود بشن یا بهشون سخت گرفته بشه.

اما بهتره بدونین که اگه از همون ابتدای ورود به مدرسه یک برنامه‌ریزی اصولی و استاندارد برای فرزندتون داشته باشین، دارین پایه‌ای محکم برای آینده تحصیلیش می‌سازین. چون کودکی که از اول شروع سال تحصیلی با مفهوم نظم، مسئولیت پذیری، تعادل بین درس و بازی آشنا بشه، خیلی راحت می‌تونه جزء دانش‌آموزان موفق باشه و حسابی توی درس‌هاش پیشرفت کنه.

شاید بپرسین که واقعا میشه زندگی و آینده یک فرد رو فقط با برنامه‌ریزی برای اول دبستان تضمین کرد؟

در جواب به این سوال باید بگیم: تا حد زیادی بله! همونطور که گفتیم یک سری از والدین با شروع سال تحصیلی فرزندشون و ورود به اولین پایه سعی می‌کنن که بهترین راه‌ها رو برای آموزش اصولی در نظر بگیرن؛ اینطوری باعث میشن که فرزندشون هم به درس خوندن علاقه‌مند بشه، هم با اشتیاق بیشتری به سمت موفقیت حرکت کنه.

پس اگه می‌خواین فرزندتون از پایه اول موفق باشه و روزبه‌روز توی درس‌‎هاش پیشرفت کنه و با انگیزه مسیر تحصیلیش رو ادامه بده، حتما تا انتهای این مقاله با گروه آموزشی پرش همراه باشین. چون در ادامه می‌خوایم درباره دلایل اهمیت داشتن برنامه ریزی درسی اول و تفاوت‌های اون با سایر مقاطع تحصیلی صحبت کنیم.

چرا باید به برنامه‌ریزی اول دبستان اهمیت داد؟

برنامه‌ریزی برای دروس کلاس اول برخلاف چیزی که خیلی‌ها فکر می‌کنن، اونقدرها هم کار راحتی نیست. برای اینکه یک برنامه‌ریزی درست و اصولی داشته باشین، لازمه که چند تا نکته مهم رو در نظر بگیرین.

البته افراد دیگه‌ای هم هستن که فکر می‌کنن برنامه‌ریزی پایه اول دبستان کار آسونیه و می‌تونن در کوتاه‌ترین زمان ممکن یک برنامه‌ریزی اصولی رو آماده کنن؛ بدون اینکه به راهنمایی و توضیحات مشاور تحصیلی نیازی داشته باشن. اما به نظرتون این طرز فکر درسته؟ قطعا نه!

چون یک مشاوره تحصیلی حرفه‌ای با توجه به خلق و خوی هر دانش آموز، می‌دونه باید چه نکاتی رو رعایت کنه تا دانش‌آموزان پایه اول پیشرفت کنن و بدون استرس درس‌هاشون رو یاد بگیرن.

چرا باید به برنامه ریزی اول دبستان اهمیت داد؟

همه ما می‌دونیم که در سن هفت سالگی و پایه اول دبستان، بازیگوش بودیم و گاهی اوقات پدر و مادرمون رو در زمان انجام تکالیف و حتی کارهای غیردرسی اذیت می‌کردیم. حالا با این تفاسیر به نظرتون برنامه ریزی برای دروس کلاس اول دبستان کار خیلی ساده و راحتی هست؟ آیا با هر برنامه‌ریزی میشه کودک رو در کنار بازی و تفریح به درس هم علاقه‌مند کرد؟ خیر.

پس اگه کودک هفت ساله شما خیلی شیطونه و نگران وضعیت تحصیلیش هستین، باید به شما بگیم که مقاله مناسبی رو انتخاب کردین. ما از نگرانی‌ها و دغدغه‌های شما والدین باخبر هستیم و می‌دونیم که چقدر برای موفقیت درسی فرزندتون دغدغه دارین.

به همین خاطر ما در گروه آموزشی پرش تصمیم گرفتیم که نکات کاربردی و مهمی رو در زمینه برنامه‌ریزی برای دانش آموزان پایه اول دبستان آماده کنیم و در اختیارتون قرار بدیم. پس کمی صبر کنین و مدت زمانی رو برای مطالعه این مطلب در نظر بگیرین که مطمئنا می‌تونه دغدغه‌تون رو تا حد زیادی کم کنه.

تفاوت‌های بین برنامه‌ریزی اول دبستان با سایر پایه‌ها

اگه کمی به نوع رفتار و شخصیت دانش آموزان پایه اول دبستان با سایر پایه‌های بالاتر دقت کنین، متوجه میشین که کودکان در هفت سالگی و در زمان ورود به پایه اول از شخصیت منعطف‌تری دارن و هر شرایط و رفتاری می‌تونه روی شخصیت و طرز فکرشون تاثیر بزاره.

به همین دلیل، باید با کودکان در این سن مثل یک دوست و همراه رفتار کنیم و خیلی دوستانه بهشون یاد بدیم که باید منظم بودن رو یاد بگیرن و کارهاشون رو یکی یکی انجام بدن. پس داشتن یک برنامه‌ریزی نسبتا سبک به همراه رعایت چهارچوب‌های درسی خیلی مهمه.

همونطور که در بخش قبلی گفتیم زمانی که در حال تهیه و آماده کردن برنامه ریزی در پایه اول دبستان هستیم باید جذابیت، تفریح و بازی رو در کنار درس‌ها فراموش نکنیم. اینجوری دانش آموز مشتاق میشه که بازی و درس رو با هم ترکیب کنه و درس رو خیلی ساده و مفهومی یاد بگیره.

تفاوت‌های بین برنامه‌ریزی اول دبستان با سایر پایه‌ها

کودک هفت ساله‌ای که به تازگی وارد مدرسه شده و میخواد درس‌های پایه اول دبستان رو بخونه، با دانش آموز دبیرستان و حتی افراد پشت کنکوری کاملا فرق داره.

برای اینکه کودک رو به سمت درس و تحصیل جذب کنیم باید سخت‌گیری، زبان رسمی و خشک رو کنار بزاریم و با لطافت و مهربونی مثل یک مادر دلسوز با اون رفتار کنیم. حتما این نکته رو به خاطر داشته باشین که شما قصد دارین اون دانش آموز رو به تحصیل و مطالعه علاقه‌مند کنین، نه اینکه اون رو از درس خوندن دور کنین!

فرض کنین که معلم پایه اول دبستان کودک شما فردی بداخلاق و جدی هست و با کودکان هفت ساله مثل سایر پایه‌ها رفتار می‌کنه. به نظر شما در این شرایط دانش آموزان کلاس اولی دوست دارن که درس بخونن؟ آیا هر روز با ذوق و انرژی بالا مدرسه میرن؟ قطعا نه!
پس وقتی معلم‌ها و والدین بدونن که چجوری باید با دانش آموز پایه اول دبستان رفتار کنن، قاعدتا دانش آموز درس‌هاش رو بهتر یاد می‌گیره و می‌دونه که باید کارهاش رو مرتب و طبق یک برنامه‌ریزی انجام بده.

برنامه‌ریزی پایه اول دبستان؛ از شناخت تا اجرا

آماده کردن برنامه‌ریزی دروس اول دبستان شاید ساده و راحت به نظر بیاد اما زمانی که باید نوشتن اون رو شروع کنین، تازه اصل ماجراست و باید نکات مهمی رو در نظر بگیرین.

قبل از شروع نوشتن این برنامه‌ریزی باید بدونین که نباید شخصیت، شیطنت و رفتار کودکتون رو با هم سن و سال‌هاش مقایسه کنین. در واقع باید فقط به کودکتون توجه کنین و طبق آگاهی و شناختی که ازش دارین، سعی کنین که بهترین برنامه‌ریزی اول دبستان رو بنویسین.

نکته دیگه‌ای که در برنامه ریزی اول دبستان باید رعایت کنین این هستش که حتما بازه زمانی حدودا دو هفته‌ای رو برای تحلیل و بررسی نوع درس‌ها و دانش آموز خودتون در نظر بگیرین. به زبان ساده‌تر شاید کودک شما تا قبل از ورود به مدرسه خیلی جدی وارد محیط آموزشی نشده باشه، به همین دلیل باید بعد از دو هفته متوجه بشین که در این برهه چه رفتارها و شخصیتی پیدا می‌کنه و از همه مهم‌تر میزان توانایی درس خواندن اون تا چه حدی هستش؟

با این حساب پله به پله می‌تونین برنامه دقیقی رو یادداشت کنین تا از نقاط ضعف و قوت فرزندتون باخبر بشین. به جزء موارد گفته شده، نکات زیادی وجود داره که باید در زمان نوشتن برنامه ریزی اول بهشون توجه کنین. در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا مهم‌‎ترین نکات رو به صورت خلاصه و کوتاه بهتون توضیح بدیم.

نکات جادویی برای برنامه ریزی پایه اول

نکات جادویی برای برنامه‌ریزی پایه اول

برای برنامه‌ریزی در همه پایه‌های تحصیلی به خصوص دوره ابتدایی باید به نکات زیادی توجه کنین. این نکات می‌تونن به شما کمک کنن تا بهترین برنامه درسی رو بنویسین. البته این موضوع رو در نظر بگیرین که فقط با مطالعه و به کار بردن این نکات در زمان نوشتن برنامه درسی نمی‌تونین به نتایج بهتری دست پیدا کنین. وجود یک مشاوره تحصیلی لازمه داشتن یک برنامه‌ ریزی درسی اصولیه.

اما به هر حال بهتره که با این نکات آشنا باشین. نکات نوشتن برنامه درسی برای پایه اول عبارتند از:

معیارها، مهم‌ترین عامل در برنامه ریزی اول دبستان

کودک هفت ساله شما روحیه لطیفی داره و در پایه اول دبستان نباید خیلی به اون فشار بیارین و توقع داشته باشین که کارهاش رو مرتب و سریع انجام بده. در واقع هر چه سطح انتظارات و توقعات خودتون رو نسبت به دانش آموزتون کم کنین، مدیریت درس‌ها و تکالیفش براتون ساده‌تر میشه.

اینکه بخواین سریع کارهاش رو انجام بده و زیر نظر شما به اجبار درس بخونه و تکالیفش رو انجام بده، باید بدونین که به زودی از درس و تحصیل دل‌زده شده و باعث کلافگی شما میشه.

بنابراین سعی کنین که معیارهای شما در برنامه‌ریزی با توانایی، شخصیت و شیوه یادگیری دانش آموزتون رو در یک سطح قرار بدین.

[inline_post_rel p_id=4223]

جزئیات، کلید موفقیت در برنامه‌ریزی اول دبستان

هممون می‌دونیم برای اینکه بتونیم تمامی کارها رو طبق اولویت‌ها انجام بدیم، لازمه که نگاهی دقیق به کارها و وظایفمون بندازیم.

جزئیات، کلید موفقیت در برنامه‌ریزی اول دبستان

اگه فرزند هفت ساله شما قراره به زودی وارد کلاس اول بشه، باید از همون روزای شروع تحصیل، لیست دقیقی از درس‌ها و وظایفش رو بنویسین تا بتونین بین بازی و درس‌ها تعادلی رو به وجود بیارین و علاقه و اشتیاق اون رو نسبت به درس و مدرسه روز به روز بیشتر کنین.

انعطاف پذیری برنامه‌ریزی رو فراموش نکنین!

یکی از مهم‌ترین نکات در زمان برنامه‌ریزی برای پایه اول دبستان، انعطاف پذیری بالای اون هست. بهتره در این لیست یک بخشی به عنوان “انجام نشده” داشته باشین. شاید این مورد رو در قالب یک مثال توضیح بدیم بهتر باشه.

فرض کنین امروز روزی هستش که دانش آموز شما سرما خورده و از نظر روحی و بدنی حالش خوب نیست. آیا در این شرایط باید به فرزندتون سخت بگیرین و اون رو مجبور کنین که کارهاش رو دقیق انجام بده؟ در این شرایط وقتی که کودک حال بدنی خوبی نداره، می‌تونین یک سری از کارها رو به بخش “انجام نشده” اضافه کرده و زمان انجام اون رو به روز و ساعت دیگه‌ای موکول کنین.

بررسی نتایج برنامه ریزی در پایه اول

نکته دیگه‌ای که می‌تونه میزان خطای شما رو در این کار به صفر نزدیک کنه، این هستش که یک جدول برای برنامه ریزی روزانه و یک جدول برای برنامه هفتگی کلاس اول داشته باشین. این دو جدول رو در پایان روز و هر هفته با حوصله و با دقت بررسی کنین و نتایج رو در پایان هر روز و هر هفته در کنار جدول بنویسین.

اینطوری با مقایسه نتایج مثبت و منفی برنامه‌های روزانه و هفتگی می‌تونین بخش‌های ضعف و قوت فرزندتون رو شناسایی کنین و مطابق با اون‌ها یک برنامه‌ریزی اصولی برای پایه اول داشته باشین.

ضمن اینکه با اجرای این مهارت در اولین پایه، احتمالا در سال تحصیلی بعدی هم بتونین برنامه ریزی درسی کلاس دوم ابتدایی رو به بهترین شکل برای فرزندتون اجرا کنین.

[inline_post_rel p_id=3406]

انتخاب بهترین منابع آموزشی

همه بچه‌هایی که وارد مقطع ابتدایی میشن از هوش و استعداد یکسانی برخوردار نیستن و هر کدوم نقاط ضعف و قوت خودشون رو دارن.

در این شرایط که دانش آموزی با درس ریاضی مشکل داره و تقویت ریاضی اول دبستان براش سخته، یک فرد به عنوان پدر یا مادر باید چه واکنشی از خودش نشون بده؟ به نظر شما منابع آموزشی مثل ویدیوها چقدر می‌تونه روی یادگیری دروس تاثیر داشته باشه؟

به نظرم بهتره این بخش رو در قالب یک مثال توضیح بدیم.

فکر کنین یک فرزند 7 ساله دارین که به تازگی وارد پایه اول دبستان شده. دانش آموز شما در درس‌های ریاضی و علوم مشکل داره. حتی شما به عنوان والدین این کودک سعی کردین که برای آموزش ریاضی و علوم اول دبستان وقت صرف کنین تا فرزندتون مطالب رو به خوبی یاد بگیره.

انتخاب بهترین منابع آموزشی

اما به نظر خودتون اطلاعات آموزشی شما کامله؟ چقدر روی دروس ریاضی و علوم تسلط دارین؟ آیا واقعا این فرصت رو دارین که تا پایان سال تحصیلی کلاس اول دبستان، پا به پای فرزندتون پیش برین؟

مسلما بهترین کاری که برای فرزندتون می‌تونین انجام بدین و در مقابل خودتون رو از دست آموزش دادن به فرزندتون راحت کنین، اینه که از منابع آموزشی پرش استفاده کنین. اگه در رابطه با این موضوع سوال دارین یا می‌خواین اطلاعات بیشتری درباره بسته‌های معلم خصوصی به دست بیارین، حتما شماره تماس‌تون رو در قسمت ارتباط با مشاورین پرورش قرار بدین تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

جمع‌بندی

ما در این مقاله سعی کردیم که شما والدین عزیز رو با برنامه ریزی اول دبستان و نکات اون آشنا کنیم. این نکته رو حتما به خاطر داشته باشین که کسب نتیجه مطلوب و پایانی به یادماندنی، خیلی بهتر از دلسرد کردن دانش آموز نسبت به مدرسه هست.

بنابراین با مطالعه نکات و توضیحات گفته شده در این مقاله می‌تونین اطلاعات خوبی در رابطه با برنامه ریزی اول به دست بیارین. اما آیا واقعا با همین نکات میشه یک برنامه‌ریزی اصولی داشته باشین؟

قطعا خیر! فقط یک مشاوره تحصیلی خوب و با تجربه می‌تونه از پس نوشتن یک برنامه‌ریزی خوب بربیاد و استعداد فرزند شما رو به سمت بهترین‌ها هدایت کنه. ما در گروه آموزشی پرش هستیم تا متفاوت‌ترین آموزش‎‌ها رو به دانش آموزان پایه اول شما ارائه کنیم.

چرا باید به برنامه ریزی اول دبستان اهمیت بدیم؟

زمانی که دانش آموزان وارد دوره ابتدایی میشن، خیلی مهمه که حتما یک برنامه درسی برای انجام وظایفشون داشته باشن. همچنین به کمک این برنامه می‌تونین سه مفهوم نظم، تعهد و احساس مسئولیت رو در ذهنشون پرورش بدین.
در نهایت، دانش آموز شما یاد می‌گیره که باید برای هر لحظه از مراحل زندگیش یک برنامه داشته باشه.

با چه روشی برای امتحانات پایه اول برنامه‌ریزی کنیم؟

پاسخ این سوال رو می‌تونیم برای هر پایه دیگه‌ای هم در نظر بگیریم. حل تمرین و مرور خلاصه درس‌ها می‌تونه به کسب نمرات بالا و موفقیت در پایه اول کمک کنه.

آیا برای تقویت پایه اول می‌تونیم از منابع آموزشی استفاده کنیم؟

بله، این روزها خیلی از والدین دغدغه‌های زیادی دارن و فرصت نمی‌کنن که به درس‌های فرزندشون رسیدگی کنن یا اینکه دوست دارن که از منابع آموزشی برای یادگیری بهتر درس‌ها کمک بگیرن.
بنابراین، خیلی خوبه که در کنار برنامه درسی و تقویت نقاط ضعف کودکان 7 ساله از منابع آموزشی برای تقویت پایه اول دبستان استفاده کنین.