درس فیزیک، یکی از مهم‌ترین درس‌های تخصصی برای داوطلبان رشته‌های تجربی و ریاضیه که تاثیر زیادی هم روی رتبه اون‌ها در کنکور می‌ذاره. برای حل کردن مسئله‌های فیزیک، علاوه‌ بر تکنیک‌های مطالعه فیزیک کنکور، شما به دانش ریاضی هم تا حدودی نیاز دارین.

برای این که بتونین غول بزرگ فیزیک رو در کنکور شکست بدین، باید برای خوندن فیزیک کنکور (ریاضی و تجربی) برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشین و هدفمند قدم بردارین. البته برای مطالعه درس فیزیک کنکور و یاد گرفتن فرمول‌های مختلف اون، نیازه که داوطلبان سبک مطالعه خودشون رو تا حدودی تغییر بدن تا بتونن به کمک برنامه‌ریزی کنکور اصولی، برای کسب بهترین نتایج آماده بشن.

 تعداد سوالات و بعضی مباحث درس فیزیک، در کنکور رشته ریاضی و تجربی تفاوت داره؛ اما روش خوندن فیزیک کنکور برای این دو گروه یکسانه. تسلط به درس‌های تخصصی مثل فیزیک، نیازمند مطالعه مفهومی و حل تعداد زیادی تمرین و تسته.

اهمیت نحوه مطالعه فیزیک کنکور و علت تاثیر اون در کنکور

آشنایی با روش‌های مطالعه فیزیک کنکور، موضوعیه که ما در این مقاله بررسی می‌کنیم. درس فیزیک، نقطه ضعف تعداد زیادی از داوطلبان کنکور ریاضی و تجربیه؛ این ضعف می‌تونه انگیزه خوبی برای شما باشه تا چندین قدم از بقیه رقباتون جلوتر باشین.

خیلی از داوطلبان کنکور هر سال با دیدن درصد منفی فیزیک در کارنامه خودشون شوکه میشن. در نتیجه عده زیادی به دنبال بهترین روش مطالعه فیزیک کنکور هستن.

چرا رورش مطالعه فیزیک مهمه؟

یعنی حتی اگه بتونین حجم کمی از سوالات فیزیک رو هم درست پاسخ بدین، در مقایسه با کسانی که درصد منفی کسب کردن، جلوتر هستین. اما شما با تقویت درس فیزیک و انتخاب درست‌ترین روش‌ مطالعه فیزیک کنکور (تجربی – ریاضی) می‌تونین حتی تعداد بیشتری از رقیب‌های خودتون رو پشت سر بذارین و به سمت موفقیت قدم بردارین.

به طور کلی، ضریب بالای درس فیزیک برای کنکور ریاضی و تجربی باعث میشه که یک تست درست یا غلط اون در نتیجه نهایی کنکور موثر باشه. مشاهده ویدیوی زیر می‌تونه روش مناسبی رو برای مطالعه فیزیک کنکور به شما توضیح بده:

ویدئوی همایش رایگان امتحان نهایی فیزیک دهم و یازدهم

اگه پایه دهم و یازدهم هستین و امتحان فیزیک دارین، پرش می‌تونه بهتون کمک کنه. در ویدئوی زیر هم تحلیل درسنامه رو داریم و هم نمونه سوال و تمرین حل شده که می‌تونه بهتون کمک کنه درس فیزیکتون رو تقویت کنین و در امتحان، نمره 20 رو به دست بیارین.

بودجه‌بندی درس فیزیک در کنکور ریاضی

آگاهی از بودجه‌بندی این درس به شما دید خوبی برای برنامه‌ریزی درسی و انتخاب روش صحیح مطالعه فیزیک کنکور ریاضی میده. 45 سوالی که از درس فیزیک در کنکور می‌بینین، از سه کتاب فیزیک پایه دهم، یازدهم و دوازدهم طراحی میشه. داوطلبان باید به صورت دقیق از بودجه‌بندی کنکور باخبر بشن. ما در ادامه در مورد جزئیات مربوط به بودجه‌بندی این درس‌ها بیشتر صحبت می‌کنیم.

بودجه‌بندی فیزیک دهم ریاضی

 27 درصد سوالات کنکور از کتاب فیزیک سال دهم مطرح میشه. این کتاب که 5 فصل مختلف داره، 10 سوال از دفترچه کنکور رو به خودش اختصاص میده. این 7 سوال به صورت زیر بین فصل‌های کتاب فیزیک پخش میشن:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (فیزیک و اندازه‌گیری)0
فصل دوم (کار و انرژی)1
فصل سوم (ویژگی‌های فیزیکی مواد)3
فصل چهارم ( دما و گرما)3
فصل پنجم (ترمودینامیک)3

بودجه‌بندی فیزیک یازدهم ریاضی

کتاب فیزیک پایه یازدهم که 4 فصل مختلف داره، 29 درصد سوالات فیزیک کنکور رو به خودش اختصاص میده:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (الکتریسیته ساکن)3
فصل دوم (الکتریسیته جاری)3
فصل سوم (مغناطیس)2
فصل چهارم (القای الکترومغناطیس و جریان متناوب)2

بودجه‌بندی فیزیک پایه دوازدهم ریاضی

42 درصد سوالات فیزیک از 6 فصل موجود در کتاب فیزیک سال دوازدهم طراحی میشه؛ این نشون میده که فیزیک پایه دوازدهم تاثیر زیادی در نتیجه نهایی کنکور داره. بودجه‌بندی فیزیک کنکور برای پایه دوازدهم به صورت فصل به فصل به شرح زیره:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (حرکت بر خط راست)3
فصل دوم (دینامیک)2
فصل سوم (نوسان و موج)4
فصل چهارم (برهم کنش امواج)2
فصل پنجم (فیزیک اتمی)2
فصل ششم (فیزیک هسته‌ای)2

یادتون باشه به دلیل سوالات ترکیبی موجود در فیزیک کنکور ریاضی، ممکنه اعداد موجود در این جداول کمی تغییر کنن.

بودجه‌بندی درس فیزیک در کنکور تجربی

اگه بدونین تا به حال از کدام فصل‌های کتاب فیزیک در کنکور تجربی بیشتر سوال طرح شده، حتماً وقت بیشتری برای مطالعه آن صرف می‌کنین. به طور کلی 30 سوال از درس فیزیک در کنکور تجربی مطرح میشن.

بودجه‌بندی فیزیک دهم تجربی

جدول زیر بودجه‌بندی فیزیک برای داوطلبان کنکور تجربی رو به نمایش می‌ذاره:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (فیزیک و اندازه‌گیری)1
فصل دوم (کار و انرژی)2
فصل سوم (ویژگی‌های فیزیکی مواد)2
فصل چهارم ( دما و گرما)3

بودجه‌بندی فیزیک یازدهم تجربی

فیزیک پایه یازدهم تجربی، 30 درصد سوالات این درس رو به خودش اختصاص میده. می‌تونین توی جدول زیر تعداد سوالات طرح شده رو ببینین:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (الکتریسیته ساکن)3
فصل دوم (جریان الکتریکی و مدارهای جریان مستقیم)3
فصل سوم (مغناطیس و القای الکترومغناطیس)3

بودجه‌بندی فیزیک دوازدهم تجربی

پایه دوازدهم مهم‌ترین پایه‌ست و بیشترین سوالات هم ازش طرح میشه. این پایه 43 درصد سوالات رو به خودش اختصاص میده که به شرح زیره:

فصل‌هاتعداد سوالات در کنکور
فصل اول (حرکت بر خط راست)3
فصل دوم (دینامیک)3
فصل سوم (نوسان و موج)4
فصل چهارم (آشنایی یا فیزیک اتمی و هسته‌ای)3

این بودجه‌بندی ممکنه به خاطر ترکیبی بودن بعضی از سوالات کنکور تجربی کمی تغییر کنه. پس این اعداد رو به صورت حدودی در ذهن داشته باشین تا بتونین برای خوندن فیزیک کنکور تجربی بهتر برنامه‌ریزی کنین.

تفاوت فیزیک کنکور ریاضی و تجربی

داوطلبان کنکور تجربی، فصل پنجم کتاب فیزیک دهم ریاضی با موضوع ترمودینامیک رو در کتاب درسی خودشون ندارن. این فصل که بین 2 تا 4 سوال در کنکور داره، برای داوطلبان رشته ریاضی اهمیت زیادی داره.

بخش‌هایی از مباحث القای الکترومغناطیس هم بین داوطلبان کنکور ریاضی و تجربی متفاوته. دو فصل آخر کتاب فیزیک دوازدهم ریاضی هم به صورت جداگانه بر مباحث فیزیک اتمی و هسته‌ای تمرکز داره؛ در حالی که دانش‌آموزان رشته تجربی این مباحث رو در یک فصل و به صورت کوتاه‌تر یاد می‌گیرن. دانش‌آموزان تجربی بر خلاف دانش‌آموزان ریاضی فصلی با نام برهم‌کنش امواج ندارن.

فیزیک و ریاضی چه تفاوتی داره؟

در واقع درس فیزیک به دانش‌آموزان رشته ریاضی تخصصی‌تر آموزش داده میشه. بعضی از مباحثی که در کتاب فیزیک رشته ریاضی به عنوان فرمول و راه حل تدریس میشه، در کتاب فیزیک رشته تجربی به عنوان بیشتر بخوانین نوشته شده.

همون‌طور که می‌بینین، داوطلبان رشته ریاضی فصل‌های بیشتری از این درس رو یاد می‌گیرن. پس طبیعیه که در دفترچه کنکور هم تعداد سوالات اون‌ها بیشتر از داوطلبان تجربی باشه.

بهترین روش مطالعه درس فیزیک کنکور

برای مطالعه درس فیزیک کنکور، لازمه که روشی درست و اصولی استفاده کنین؛ البته این رو هم در نظر داشته باشین که یک روش یکسان برای همه داوطلبان قابل استفاده نیست. شما با اطلاع از روشی که به شما توضیح میدیم، دید کلی در مورد روش مطالعه فیزیک برای کنکور به دست میارین؛ بهتره که این روش رو بر اساس توانایی‌های خودتون تغییر بدین.

 طی کردن مراحل زیر می‌تونه شما رو به بالاترین بهره‌وری در خوندن فیزیک کنکور برسونه:

پیشخوانی قبل از کلاس

قبل از این که سر کلاس درس حاضر بشین، یک بار مطالب درسی که قراره بهتون آموزش داده بشه رو روخوانی کنین. به این ترتیب دید کلی درباره موضوعی که سر کلاس تدریس میشه دارین. پیشخوانی کردن نهایتا 20 دقیقه از زمان شما رو به خودش اختصاص میده؛ اما تاثیر زیادی در یادگیری‌تون داره.

پیش‌خوانی کردن قبل از کلاس

با این کار، سوالاتی در ذهن شما شکل می‌گیره که می‌تونین زمان تدریس از دبیر بپرسین؛ پس درس‌ها رو زودتر و عمیق‌تر یاد می‌گیرین. این روش باعث افزایش تمرکز شما موقع یادگیری و مطالعه مطالب درسی میشه.

[inline_post_rel p_id=706]

بررسی تمارین و مثال‌های کتاب درسی

برای این که مفهوم کتاب درسی رو به خوبی درک کنین و از یادگیری کامل اون‌ها مطمئن بشین، باید به سراغ مثال‌ها و تمارین کتاب درسی برین. تمام تمرین‌های داخل کتاب درسی رو حل کرده و اون‌ها رو تحلیل کنین.

متاسفانه دانش‌آموزان به مثال‌ها و تمارین کتاب درسی خودشون توجه نمی‌کنن؛ با این تفکر که این تمرین‌ها ساده هستن، از اون‌ها به سادگی عبور می‌کنن؛ در صورتی که این کار اشتباهه. باید این رو بدونین که مثال‌ها و تمرین‌های کتاب درسی فیزیک همیشه مورد توجه طراحان سوالات کنکور بوده و خواهد بود.

حل تست‌های آموزشی

زمانی که در یادگیری درس و فرمول‌ها مسلط شدین، باید سراغ تست زدن برین. بهتره که تست زدن رو با تست‌های آموزشی و بدون در نظر گرفتن زمان آغاز کنین. این مرحله، صرفا جنبه یادگیری روش‌های تست زدن رو داره و مهارتتون در پیدا کردن کوتاه‌ترین راه‌حل‌ها تقویت میشه.

تست زدن، یکی از مهم‌ترین کارها

تعداد تست‌هایی که برای این قسمت حل می‌کنین، باید به اندازه‌ای باشه که مباحث مطالعاتی شما رو به طور کامل پوشش بده. نکات تستی جدیدی که با اون‌ها روبه‌رو می‌شین رو به خوبی یاد بگیرین و پاسخنامه رو با دقت بررسی کنین. تست‌های آموزشی باید تک به تک بررسی بشن تا تسلط کامل روی مبحث مورد نظر ایجاد بشه. بهتره تا زمانی که به تسلط روی یک مبحث نرسیدین، به حل تست‌های آموزشی خودتون ادامه بدین.

انتخاب منبع آموزشی کامل و جامع

انتخاب یک منبع مناسب در این مرحله اهمیت زیادی داره؛ درسته که خیلی از دانش‌آموزان بودن که صرفا با کتاب درسی و بدون استفاده از منابع کمک آموزشی تونستن به رتبه‌های درخشانی دست پیدا کنن، ولی تضمینی نیست!

استفاده از یک محصول کمک آموزشی جامع و کامل، می‌تونه روی سطح یادگیری شما تاثیر خیلی زیادی بذاره و بهتون کمک کنه مطالب رو به حدی عمیق یاد بگیرین که بتونین در مواجه با هر سوالی بهترین عملکرد رو از خودتون نشون بدین.

استفاده از بسته معلم خصوصی پرش

یکی از بهترین منابع آموزشی که می‌تونیم بهتون معرفی کنیم، چیزی نیست جز بسته معلم خصوصی فیزیک پرش. استفاده از بسته آموزش فیزیک کنکور ریاضی پرش برای داوطلبان این رشته تحصیلی کمک بزرگیه. داوطلبان رشته تجربی هم می‌تونن با کمک بسته آموزشی فیزیک رشته تجربی پرش به سطح خوبی از یادگیری برسن.

ویدیوهای آموزشی که در این بسته‌ها قرار گرفتن، در کنار کتاب کمک درسی، آموزش و تمرین درس فیزیک رو برای داوطلبان رشته ریاضی و تجربی راحت‌تر می‌کنن. شک نکنین که بسته‌های کنکور پرش می‌تونن بهترین منبع مطالعه فیزیک کنکور باشن. در جدول زیر، می‌تونین فیزیک هر کدوم از پایه‌ها رو که خواستین دانلود کنین.

اگه جزو اون دسته از داوطلبان کنکوری هستین که به حضور سر کلاس علاقه دارین، بد نیست شرکت در کلاس آنلاین کنکور رو هم تجربه کنین. از مزایای این نوع کلاس درس می‌تونیم به هزینه‌های پایین در کنار دسترسی راحت اشاره کنیم.

حل تست‌های زمان‌دار

حالا که با حل تست‌های آموزشی، یادگیری راه‌حل‌های مختلف و فرمول‌ها برای شما ساده شده، وقت این رسیده که تست‌های سرعتی رو تمرین کنین. خوندن فیزیک برای کنکور زمانی موثره که بتونه مهارت مدیریت زمان رو در داوطلب تقویت کنه. تسلط شما برای حل تست‌های فیزیک باید به قدری بالا باشه که در جلسه کنکور بتونین هر سوال رو در زمان حدودی 74 ثانیه پاسخ بدین.

تست‌های زمان‌دار حل کنین

پس 30 مورد از تست‌هایی که پیش روی خودتون دارین رو در نظر بگیرین و برای جواب دادن به اون‌ها فقط 37 دقیقه زمان به خودتون بدین. احتمالا چند بار اول به خاطر کمبود وقت، تعداد زیادی از تست‌ها رو بدون پاسخ رها می‌کنین؛ اما نترسین و با تمرین و تکرار می‌تونین نحوه مدیریت زمان خودتون رو تقویت کنین.

خلاصه‌نویسی

بعد از این که تست‌های آموزشی رو حل کردین، قطعا نکته‌ها و فرمول‌هایی یاد می‌گیرین که باید بعدها باز هم اون‌ها رو مرور کنین. خلاصه‌نویسی، یادگیری رو برای شما ساده‌تر می‌کنه؛ البته لازم نیست تمام مطالبی که یاد گرفتین رو به عنوان خلاصه یادداشت کنین.

فرمول‌های مهم و نکات جدیدی رو که از حل تست‌ها و مطالعه درسنامه‌ها یاد گرفتین، در دفتر خلاصه‌نویسی کنکور خودتون یادداشت کنین تا در دوران مرور، از اون‌ها استفاده کنین.

مرور کردن

درس فیزیک هم مثل ریاضی به خاطر تعداد زیاد فرمول‌ها، زود فراموش میشه و به مرور کردن نیاز داره. مرور این درس باید در فاصله‌های زمانی منظم انجام بشه تا داوطلب بتونه خیلی راحت به خاطر بسپره. پس حتما در برنامه‌ریزی کنکور برای رشته تجربی یا ریاضی، زمان خاصی رو برای مرور این درس در نظر داشته باشین.

برای مرور کردن می‌تونین از مطالبی که در زمان خلاصه‌نویسی جمع‌آوری کردین، استفاده کنین. در روزهای مرور کردن، این نوشته‌ها که مثل یک گنجینه ارزشمنده، درس خوندن رو برای شما ساده می‌کنه.

حل کردن دوباره تست‌هایی که قبلا اشتباه جواب داده بودین یا مواردی که بدون پاسخ گذاشته بودین، ایده خوبی برای مطالعه درس فیزیک کنکور در دوره مرور کردنه. یادتون باشه هر چقدر تعداد دفعات مرور بیشتر باشه، ذهن شما برای شرکت در جلسه کنکور آماده‌تره.

[inline_post_rel p_id=378]

برای موفقیت در کنکور چند تست فیزیک حل کنیم؟؟

سوالی که ذهن اکثر داوطلبان رو به خودش مشغول می‌کنه، اینه که برای هر مبحث چقدر تست بزنیم. در جواب این سوال نمی‌تونیم عدد دقیقی رو برای تعداد تست‌های فیزیک کنکور اعلام کنیم؛ اما برای این که از سردرگمی خارج بشین، یک بازه حدودی رو به شما توصیه می‌کنیم.

برای این که بدونین برای هر مبحث فیزیک باید چند تست کار کنین، اول باید از بودجه‌بندی اون مطلع بشین. به ازای هر تستی که توی کنکور در پیش دارین، باید حدود 50 تا 80 تست حل کنین تا سر جلسه کنکور آماده باشین.

مثلاً اگه قراره از فصل فیزیک اتمی دو سوال در کنکور طرح بشه، شما باید حدودا 150 تست از این مبحث حل کنین تا به تسلط کافی برسین. تاکید می‌کنیم که این تعداد بر اساس به توانایی هر فرد، قدرت یادگیری و حافظه اون بستگی داره.

بهترین زمان برای تست زدن

برای درس محاسباتی مثل فیزیک، بهتره که بلافاصله بعد از مطالعه کتاب و درسنامه سراغ حل تست برین. این روش دقیقا برعکس روشیه که برای درس‌های حفظی مورد استفاده قرار می‌گیره.

یادتون باشه که برای حل تست‌های فیزیک، حتما سوالات کنکور سال‌های قبل رو مورد توجه قرار بدین. اگه در این درس ضعیف هستین، مباحث آسون و پرتکرار کنکور سال‌های گذشته رو پیدا کنین تا حداقل درصد لازم رو از حل تست‌های این بخش به دست بیارین.

آشنایی با روش مطالعه فیزیک کنکور به سبک رتبه برترها

استفاده از تجربه کسانی که مسیر امروز شما رو یک یا چند سال قبل طی کردن، راه رو براتون روشن‌تر می‌کنن. در ادامه تجربه تعدادی از داوطلبان کنکور ریاضی و تجربی رو در مورد بهترین روش مطالعه فیزیک کنکور (ریاضی و تجربی) با هم مورد بررسی قرار میدیم.

خوندن فیزیک به سبک رتبه برترها

یکی از داوطلبان رشته ریاضی که در سال 94 کنکور رو با رتبه دو رقمی پشت سر گذاشته بود، درباره خوندن فیزیک برای کنکور این‌طور صحبت می‌کنه:

«برای مطالعه فیزیک کنکور، نکته اصلی اینه که ابتدا مطالب رو کاملاً درک کنین و بعد سراغ مباحث دیگه برین؛ نه اینکه صرفاً اون‌ها رو حفظ کنین. من به روش مفهومی پیش می‌رفتم و بعد از کلاس و توضیحات معلم، مطالب گفته شده رو مرور می‌کردم و بعد تست می‌زدم. این کار بهم کمک می‌کرد تا با الگوهای مختلف سوالات کنکور آشنا بشم. تمرکزم بیشتر روی حل سوالات چالشی و سخت بود تا بتونم سطح توانایی‌هام رو ارتقا بدم.

یکی از تکنیک‌های مؤثری که برای یادگیری فیزیک استفاده می‌کردم، آموزش دادن همون مطالب به دیگران بود. چون وقتی قراره چیزی رو به کسی توضیح بدین، باید به‌طور کامل به اون مبحث مسلط باشین. این باعث میشه با دقت بیشتری مطالعه کنین و اطلاعات عمیق‌تری از مطالب به دست بیارین.

برای این که بتونم سوال‌های احتمالی دانش‌آموزان رو جواب بدم، سعی می‌کردم تسلطم روی درس انقدر خوب باشه که هیچ سوالی بی‌پاسخ نمونه. تدریس به دیگران، خودش به‌نوعی روش مطالعه عمیق بود و باعث میشد مباحث برام جا بیفته و بهتر در ذهنم بمونه.»

داوطلب دیگه‌ای که کنکور تجربی سال 95 رو با رتبه دو رقمی پشت سر گذاشته، تونسته بود 100 درصد سوالات فیزیک رو درست جواب بده. اون تجربه خودش رو از نحوه مطالعه فیزیک کنکور اینطوری بیان می‌کنه:

«روش من برای مطالعه فیزیک به این شکل بود که تمام تمرکزم رو سر کلاس می‌ذاشتم تا مطالب رو همون جا کامل یاد بگیرم و بعداً وقت خودم رو صرف فهمیدن دوباره نکات نکنم.

درس هر روزی رو دقیقا در همون روز مطالعه می‌کردم. بعد از کلاس، اول کتاب درسی رو با دقت می‌خوندم تا نکاتی رو که شاید توی کلاس ازشون غافل شده بودم، به خوبی متوجه بشم. بخش‌های حفظی فیزیک رو هم توی همین مرحله حفظ می‌کردم.

اگه مطلبی رو سر کلاس نمی‌فهمیدم، اول کتاب درسی رو بررسی می‌کردم و بعد به سراغ درسنامه‌های کتاب تست می‌رفتم. با این روش، نکات مشترک بین کتاب درسی و درسنامه رو پیدا کرده و دقیق‌تر یاد می‌گرفتم.

برای حل تست، یک کتاب تست رو به‌طور کامل کار کرده و روی تست‌ها تمرکز می‌کردم. کتاب تست دوم رو بیشتر برای استفاده از درسنامه‌ها و تست‌های آموزشی‌شون به کار می‌بردم. وقتی درسنامه‌ها رو می‌خوندم، تست‌های مرتبطش رو حل می‌کردم تا مطالب بهتر برام جا بیفته. بعد که احساس می‌کردم به درس مسلط شدم، به سراغ تست‌های چالشی‌تر می‌رفتم.

برای من، حل 100 تست اول جنبه تسلط‌سازی داشت و در این مرحله زیاد نگران زمان نبودم (البته این تعداد برای هر کسی متفاوته). ولی همیشه مراقب بودم که تمرکز روی این تست‌ها باعث نشه مدیریت زمان رو به طور کامل از دست بدم. هدفم این بود که اول دقت و مهارتم رو بالا ببرم و بعد با تست‌های بیشتر سرعت عملم رو هم بهتر کنم.

از همون ابتدای سال، موقع حل تست‌های زمان‌دار، به مدیریت زمان توجه می‌کردم، اما بعد از عید این موضوع رو خیلی جدی‌تر دنبال کردم. موقع حل تست‌ها، سه دسته از سوالات رو علامت‌گذاری می‌کردم:

  1. تست‌هایی که پیدا کردن راه‌حل براشون زمان زیادی می‌برد.
  2. تست‌هایی که انتخاب کرده بودم، راه‌حل‌هاشون بیش از حد طولانی و وقت‌گیر بود.
  3. تست‌هایی که اصلاً نتونسته بودم حلشون کنم.

در دوران جمع‌بندی، به این تست‌ها دوباره سر می‌زدم. این کار باعث شد سرعت عملم در آزمون‌ها به شکل قابل توجهی بهتر بشه.

تدریس مباحث فیزیک در مدرسه ما قبل از عید به پایان رسید. بعد از عید، تمرکزم رو روی زدن آزمون‌های جامع فیزیک و مرور تست‌های علامت‌گذاری شده گذاشتم. همچنین، تمام آزمون‌های فیزیک کنکور از سال 90 به بعد، چه در رشته ریاضی و چه تجربی، رو حل کردم.

در خرداد، خیلی سریع کتاب‌های درسی فیزیک رو ورق زدم تا مطالب حفظی رو مرور کنم و با آمادگی کامل در کنکور حاضر بشم. این روش، علاوه بر تقویت مهارتم در مدیریت زمان، باعث شد اعتماد به نفس بالاتری هم برای آزمون داشته باشم.»

سخن پایانی

رسیدن به درصدهای بالا در درس فیزیک با روخوانی کردن و حفظ کردن فرمول‌ها امکان‌پذیر نیست! برای این که بتونین تعداد قابل قبولی از تست‌های این درس رو درست پاسخ بدین، باید به قدر کافی تست حل کرده باشین.

خوندن فیزیک کنکور (ریاضی و تجربی) نیازمند استفاده از راه و روش خاصیه که در این مقاله در مورد اون با شما صحبت کردیم. نحوه مطالعه فیزیک کنکور برای هر داوطلب متفاوته؛ اما، به طور کلی با استفاده از روش‌هایی که با هم مرور کردیم می‌تونین برنامه‌ای کلی برای مطالعه درس فیزیک برای کنکور طراحی کنین.

بهترین زمان برای تست زدن درس فیزیک چه زمانیه؟

بهترین زمان برای تست زدن در درس فیزیک، بلافاصله بعد از خوندن درسنامه و جزوه‌های این درسه که به صورت کامل در این مقاله اون رو بررسی کردیم.

آیا میشه در درس فیزیک با روخوانی کردن و حفظ کردن فرمول‌ها موفق شد؟

خیر، شما باید درس فیزیک رو مفهومی آموزش ببینین و نباید اون رو حفظ کنین.