هنر به عنوان رشته‌ای شناور در کنکور سراسری شناخته می‌شه. داوطلبان گروه‌های مختلف آموزشی مثل ریاضی، تجربی و انسانی، می‌تونن هم‌زمان در کنکور هنر هم شرکت کنن.

برخلاف تصور عموم، قبولی در کنکور هنر چندان آسون نیست. چرا که بعد از قبولی در آزمون تستی، داوطلبان باید در آزمون عملی هم شرکت کنن. پس باید به طور کامل به منابع کنکور هنر واقف باشن.

افراد علاقه‌مند به رشته‌های هنری، می‌تونن در این مقاله با پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر آشنا بشن؛ تا از این طریق بهتر بتونن برای انتخاب رشته تصمیم بگیرن.

از پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر، می‌تونیم به رشته‌هایی مثل سینما، طراحی صنعتی، بازیگری، عکاسی، نقاشی و گرافیک اشاره کنیم. در این مقاله تمام این رشته‌های هنری پرطرفدار، مورد بررسی قرار می‌گیرن.

معرفی پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر

پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر، بر اساس تعداد افراد قبول‌ شده در دانشگاه‌ها تعیین شده. رشته‌های هنری که آینده‌ شغلی خوبی دارن و برای مهاجرت می‌تونن گزینه‌ی خوبی باشن، معمولا طرفدارای بیشتری هم دارن.

همچنین نمی‌تونیم منکر جذابیت رشته‌هایی مثل سینما و بازیگری بشیم. خیلی از داوطلبان کنکور، با آرزوی رسیدن به پرده‌ نقره‌ای برای قبولی در این رشته‌ها تلاش می‌کنن. به طور کلی، رشته‌های کنکور هنر به دو گروه متمرکز و نیمه‌متمرکز تقسیم میشن.

در رشته‌های نیمه‌متمرکز، داوطلبان کنکور باید علاوه بر آزمون تستی، در کنکور عملی هم شرکت کنن. رشته‌هایی مثل باستان‌شناسی، مرمت بناهای تاریخی و … جزو رشته‌های متمرکز محسوب میشن و نیازی به آزمون عملی ندارن. اما اغلب این رشته‌ها متقاضیان زیادی ندارن. پرمتقاضی‌ترین رشته‌های هنر در کنکور سراسری عبارتند از:

نکته‌ای که موقع انتخاب رشته کنکور باید در نظر داشته باشین اینه که، تمامی این رشته‌های پرطرفدار دارای آزمون عملی هستن. داوطلبان کنکور هنر که در این رشته‌ها قبول می‌شن، باید در آزمون عملی به داوران و مصاحبه‌گران ثابت کنن که به اندازه‌ی کافی برای درس خوندن در رشته‌ هنری انتخابی، مناسب هستن.

در ادامه به معرفی تک به تک رشته‌های پرطرفدار کنکور هنر می‌پردازیم.

[inline_post_rel p_id=2588]

رشته سینما، پرطرفدارترین رشته کنکور هنر

بدون اغراق، می‌تونیم بگیم که پرطرفدارترین رشته کنکور هنر سینما‌ست. این رشته گرایش‌های مختلفی داره که عبارتند از:

رشته سینما، پرطرفدارترین رشته کنکور هنر

هر کدوم از این گرایش‌ها می‌تونن آينده‌ شغلی متفاوتی رو برای شما رقم بزنن. برای همین موقع انتخاب رشته، باید حتما به استعدادها و توانایی‌های خودتون توجه کنین. بازار کار رشته سینما برای افراد مشتاق، مستعد و علاقه‌مند، می‌تونه خیلی خوب باشه. مشاغل مرتبط به سینما که درآمد نسبتا خوبی دارن، عبارتند از:

میزان درآمد این مشاغل، با توجه به حوزه‌ی کاری متغیره. در اینجا مهارت و تجربه افراد هم در میزان درآمدشون، نقش خیلی مهمی ایفا می‌کنه.

[inline_post_rel p_id=4214]

رشته طراحی صنعتی

طراحی صنعتی جزو پردرآمدترین رشته‌های هنری محسوب میشه. می‌تونیم بگیم این رشته ترکیبی از تمام چیزهاست. یعنی محصلین این رشته باید علاوه بر هنر، از مباحثی مثل فیزیک، هندسه، شیمی و ریاضیات هم سر در بیارن. همچنین لازمه که با مهارت‌های فنی و مکانیکی هم آشنا باشن و به جزئیات دقت کنن.

یادگیری نرم‌افزارهای مرتبط به طراحی صنعتی، برای ورود به بازار کار لازمه. در این رشته خلاقیت حرف اول رو می‌زنه. بنابراین اگه صرفا به کپی کردن محصولات خارجی بسنده کنین، نمی‌تونین جایگاه خیلی ویژه‌ای رو در این حرفه به دست بیارین.

البته ممکنه با همین کار درآمد خوبی کسب کنین، اما اگه واقعا علاقه‌مند باشین و حرفه‌ای عمل کنین، می‌تونین کسب و کارتون رو به مرحله‌ی خیلی بالایی برسونین. مشاغلی که می‌تونین بعد از فارغ‌التحصیلی از رشته طراحی صنعتی داشته باشین، عبارتند از:

خیلی از افراد فارغ‌التحصیل از رشته طراحی صنعتی، در مشاغلی مثل طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی مبلمان و … فعالیت دارن. این رشته‌ها، بسیار پول‌ساز هستن و می‌تونن آینده‌ی شما رو تامین کنن.

رشته بازیگری

بازیگری هم یکی از پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر محسوب می‌شه. افراد علاقه‌مند به این رشته، می‌تونن با شرکت در کنکور هنر و آزمون عملی، وارد دانشگاه‌های برتر رشته هنر بشن. بازیگری رشته‌ایه که به استعداد، تمرین و اراده‌ی زیاد نیاز داره. متقاضیان این رشته باید شیفته‌ی کارشون باشن و هدف‌شون صرفا رسیدن به شهرت نباشه.

رشته بازیگری

درآمد بازیگران با توجه به میزان توانایی، شهرت، تجربه و موارد دیگه متغیره. افراد توانمند و پر‌استعداد می‌تونن در آینده به سوپراستار تبدیل بشن و درآمد خیلی بالایی داشته باشن. اما باید توجه داشته باشین که بازیگران در دوره‌های مختلف از زندگی، درآمد متغیری دارن. ممکنه چندین ماه مشغول کار روی پروژه‌های مختلف باشن و چندین ماه هم کاری براشون وجود نداشته باشه.

رشته عکاسی

رشته عکاسی از جمله رشته‌های پولساز هنر محسوب می‌شه. برای همین هم به عنوان یکی از پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور هنر شناخته شده. فارغ‌التحصیلان رشته عکاسی، می‌تونن بعد از فارغ‌االتحصیلی در این مشاغل استخدام بشن:

در بین این مشاغل، عکاسی تبلیغاتی و صنعتی، جزو پردرآمدترین رشته‌های کنکور هنر محسوب میشه. حوزه عکاسی صنعتی یا تجاری به چهار بخش زیر تقسیم می‌شه:

رشته نقاشی

تصور عموم اینه که از رشته نقاشی نمی‌شه درآمد کسب کرد. اما صرف نظر از روح هنر که خیلی با تجارت میونه‌ی خوبی نداره، خیلی از نقاشان درآمد خوبی از رشته‌ خودشون کسب می‌کنن. نقاشی یکی از پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر محسوب می‌شه. چرا که هنری اصیل و قدیمیه. فارغ‌التحصیلان و دانشجویان رشته نقاشی، می‌تونن آثار خودشون رو در گالری‌های مختلف به نمایش بذارن و حتی بفروشن.

رشته نقاشی

آموزش هنر نقاشی هم درآمد نسبتا خوبی داره. شما می‌تونین بعد از فارغ‌التحصیلی در رشته نقاشی و کسب مهارت‌های لازم، در آموزشگاه‌های هنری مشغول به کار بشین. یا در آتلیه‌ی خصوصی خودتون با کسب مجوز، کارگاه‌های آموزشی برگزار کنین. بازار کار نقاشی دیجیتال هم با توجه به همه‌گیری دنیای تکنولوژی، کریپتو و NFT خیلی داغه. از جمله مشاغل مربوط به رشته نقاشی، می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:

علاوه بر این، فارغ‌التحصیلان رشته نقاشی می‌تونن به بازار کار رشته گرافیک و سایر رشته‌های هنری ورود کنن و به کارهایی مثل طراحی صحنه تئاتر، ساخت انیمیشن، طراحی پوستر و … مشغول بشن.

رشته گرافیک

رشته گرافیک یکی از رشته‌های پرطرفدار هنر محسوب می‌شه. هزینه‌های تحصیل در این رشته کمی بالاست. اما با این حال داوطلبان کنکور با تصور آینده‌ی شغلی خوب، این رشته رو انتخاب می‌کنن. تمامی صنایع به طراح گرافیک نیاز دارن. اینجاست که اهمیت این رشته به خوبی معلوم می‌شه. از جمله مشاغلی که فارغ‌التحصیلان رشته گرافیک می‌تونن انجام بدن، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

شرکت‌های تبلیغاتی و بازاریابی، محیط مناسبی برای استخدام فارغ‌التحصیلان رشته گرافیک هستن. با توجه به داغ بودن بازار کارهای اینترنتی، طراحان گرافیک می‌تونن به محیط‌های استارتاپی هم وارد بشن. همچنین می‌تونن در مشاغلی مثل طراحی محصول (طراحی رابط کاربری یا تجربه کاری) هم فعالیت داشته باشن. چون در این مشاغل، داشتن سلیقه‌ بصری و دانش گرافیکی اهمیت بسیاری داره.

سخن پایانی

در گذشته خیلی از علاقه‌مندان به رشته‌های هنری، با اجبار خانواده، به رشته‌های دیگه‌ای مشغول می‌شدن. اما امروزه مردم دیدگاه بهتری نسبت به هنر پیدا کردن. عموم مردم تصور می‌کردن که از هنر نمی‌شه درآمد کسب کرد. اما حالا متوجه شدن که هنر می‌تونه در زندگی و کسب و کار جریان داشته باشه.

در این مقاله پرطرفدارترین رشته‌های کنکور هنر رو معرفی کردیم. در نهایت شما باید با توجه به علاقه و استعداد خودتون تصمیم بگیرین که در کدوم رشته‌ی هنری می‌تونین ادامه تحصیل بدین. اینجا کمک گرفتن از یه مشاور تحصیلی هم می‌تونه خیلی کمکتون کنه. برای دریافت خدمات مربوط به مشاوره تحصیلی، می‌تونین شماره تماستون رو در کادر پایین صفحه وارد کنین. کارشناسان گروه آموزشی پرش در اسرع وقت با شما تماس می‌گیرن.

برای تحصیل در رشته طراحی صنعتی باید ریاضی‌مون خوب باشه؟

داشتن درک خوب از مباحثی مثل فیزیک، ریاضی و هندسه باعث می‌شه که عملکرد بهتری در این رشته داشته باشین.

آیا گرافیک رشته‌ سختیه؟

سخت یا آسون بودن رشته به مهارت‌ها و استعدادهای شما بستگی داره. اگه می‌تونین ساعت‌ها روی یه کار هنری وقت بذارین و ذهن خلاقی دارین، این رشته ابدا براتون سخت نیست.

آیا کسب رتبه برتر در کنکور هنر برای داوطلبان رشته‌های دیگه سخته؟

خیر، همه چیز به میزان علاقه و تلاش شما بستگی داره. حتما لازم نیست در رشته‌های مشابه درس خونده باشین. فرصت دارین که مطالب رو مطالعه کنین و برای کنکور آماده بشین.