یکی از موردهای داغ این روزها که بیشتر دانشآموزان پرتلاش، دنبال پیادهسازی اون در مسیر تحصیلی خود هستن، مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق است. توی پاسخ به سوال «یک دانشآموز موفق چه ویژگیهایی داره؟» باید به طور مختصر بگیم که یک دانش آموز موفق، مسئولیت خودش و کارهاشو به عهده میگیره.
بحث ویژگیهای دانشآموزان موفق، بحث مفصلی است که در این مطلب به طور کامل آن را شرح دادهایم. دانشآموزانی که در کلاس درس موفق هستند، بدون توجه به سن، جنسیت یا پیشینه فرهنگی، اغلب ویژگیهای مشابهی از خود نشان میدهند.
با شناسایی مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق، والدین میتونن این ویژگیها رو توی فرزند خودشون تقویت کنن تا بتونه نمرات بهتری رو توی امتحانات مدرسه کسب کنه.
تا پایان این مطلب با پرش همراه باشین تا هر چیزی که باید درباره مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق بدونین، به شما بگوییم.
البته اگه درگیر روزمرگیهاتون هستین و فرصت نمیکنین این مقاله رو به طور کامل بخونین، پادکست زیر رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست پرش باشین🎧🔊📚
یک دانشآموز خوب و موفق باید چطوری باشه؟
از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق اینه که میدونن چطوری در مواقع مهم روی درسهای خودشون تمرکز کنن و در صورت نیاز برای استراحت هم وقت بذارن.
اونها میتونن زمان خودشون رو عاقلانه مدیریت کنن، به برنامههای مطالعه معنیدار پایبند باشن و از زمان خودشون توی کلاس درس نهایت استفاده رو ببرن.
توی این فرآیند، دانشآموزان موفق میدونن چطوری اوقات خوشی داشته باشن و به همون اندازه که از گرفتن نمرات عالی لذت میبرن، به کسب دانش هم علاقهمند هستن.
اما ویژگیهای دانشآموزان موفق به همین موارد ختم نمیشه. در ادامه به 10 مورد از برترین ویژگیهای دانشآموزان موفق اشاره شده.

10 مورد از برترین ویژگیهای دانشآموزان موفق
تا این بخش از مطلب، با بعضی از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق به اختصار آشنا شدین. در ادامه، قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما، این ویژگیهای مهم رو که در موفقیت تحصیلی شما نقش زیادی دارن رو معرفی کنیم. این ویژگیها عبارتن از:
داشتن ذهنیت رشد
یکی از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق، داشتن ذهنیت رشده. طرز فکر رشد، یک باور عمیقه که فرد میتونه هر چیزی رو با صرف زمان و تلاش کافی یاد بگیره.
کارول دوک، استاد روانشناسی در دانشگاه استنفورده. دوک در سخنرانی تد خود در سال 2014 در مورد طرز فکر رشد با عنوان «قدرت هنوز» صحبت کرد.
وقتی فرزندتون میگه: «من نمیتونم این کار رو انجام بدم»، باید بهش بگین: «هنوز؛ تو هنوز نمیتونی این کار رو انجام بدی.» تحقیقات Dweck نشون میده که توضیح دادن این مفهوم به فرزندان، روی نحوه نگرش اونها به یادگیری، تأثیر زیاد و مثبتی میذاره.
کارول دوک به شواهدی اشاره میکنه که میگه درک ذهنیت رشد، مسیرهای عصبی رو تغییر میده که امکان رشد بیشتر در یادگیری رو فراهم میکنه؛ بنابراین باعث میشه بتونن مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق رو توی خودشون پرورش بدن.
شجاع بودن دانش آموز
شجاعت، یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفقه. دانشآموزان شجاع، کسایی هستن که ریسک رو میپذیرن و تجربه کسب میکنن. اونها میتونن از این تجربیات به طور قدرتمندی توی یادگیری و رشد خودشون استفاده کنن.
اونها به سرعت چیزی رو که دوست دارن یا ازش بدشون میاد رو تشخیص بدن و شانس خودشون رو برای ساخت زندگی که دوست دارن افزایش بدن.
همچنین این افراد، دانشآموزانی هستن که خطرات یادگیری رو متحمل میشن که باعث تفکر خارج از چارچوب میشه. دنیا به افراد با چنین تفکری خیلی نیاز داره.
داشتن برنامهریزی اصولی
یک دانشآموز دبیرستانی، باید دروس مختلف رو، همراه با مدرسان مختلف و انتظارات متفاوت، به بهترین و متعادلترین شکل جلو ببره.
رشد کردن توی چنین شرایطی غیرممکنه؛ مگه اینکه دانشآموز برنامهریزی اصولی و توانایی سازماندهی بالایی داشته باشه. قابلیت سازماندهی، یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفقه.
خوشبختانه برنامهریزی و سازماندهی، مهارتهایی هستن که شما با تمرین، میتونین پرورششون بدین. همچنین میتونین از وسایل کمکی مثل یادداشتهای روزانه، جعبه لایتنر، برنامهریزان و برنامههای مطالعه استفاده کنین. علاوه بر اینها با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین پرش میتونین برای سازماندهی دروس و کارهاتون برای موفقیت تحصیلی کمک بگیرین.
[inline_post_rel p_id=221]
داشتن ثبات و پیگیر بودن
ثبات و پیگیری، یکی دیگه از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفقه. یادگیری به آرامی و پیوسته اتفاق میفته. به عنوان مثال، فرآیندی رو که در هنگام یادگیری مهارت خوندن طی کردیم رو در نظر بگیرین.

یادگیری این مهارت شامل مراحل مختلفی میشد؛ از در دست گرفتن یک کتاب به روش صحیح گرفته تا تشخیص حروف و آوا و سالها تمرین تا در نهایت تونستیم به صورت روان متنها رو بخونیم. این تمایل به تمرینه که به موفقیت به عنوان یک دانشآموز کمک میکنه.
توانایی مقابله با شکست
شکست یکی از مهمترین قسمتها در فرآیند یادگیریه و توانایی رو به رو شدن با اون، یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفقه. متأسفانه، خیلی از افراد به جای اینکه بتونن بعد از شکست عقب بایستن و به درسهایی که میتونن از اون بگیرن، نگاه کنن، به سادگی تحت تأثیر احساس شکست قرار میگیرن.
داشتن سرسختی برای مواجه شدن به شکست یک مهارت فوقالعاده است.
داشتن مهارت هدفگذاری
هدفگذاری، یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفقه که توجه اونها رو به رفتارها و اطلاعات خاص و دور از حواس پرتی متمرکز میکنه. تحقیقات به ما میگه اهداف افزایشی بسیار موثرتر از اهداف بزرگ هستن.
اگه دانشآموزی بتونه یک هدف بزرگ مثل حل یک مشکل بزرگ، نوآوری یا کسب نمره بالاتر رو به بخشهای کوچک تقسیم کنه، احتمال موفقیتش بیشتره.
اگه اونها بتونن از بازخوردی که در هر بخش کوچیک دریافت میکنن، استفاده کنن، پیروزیهای کوچک در نهایت به دستاوردهای بزرگ منجر میشه؛ بنابراین هدفگذاری میتونه یکی از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق باشه.
دانشآموزان موفق راههای تقویت اراده برای درس خوندن رو بلد هستن و سعی میکنن با هدفگذاری دقیق برای رسیدن به موفقیت تلاش کنن.
توانایی مرتبط کردن یادگیری با زندگی واقعی
یک دانش آموز موفق میتونه مطالعات خودش رو در چارچوب جهان، گستردهتر ببینه. اگه کودک به طور منظم در مورد جهان، مسائل و ایدهها مطالعه، مشاهده و بحث کرده باشه، به راحتی میتونه مواردی رو که یاد گرفته، توی زندگی واقعی به کار بگیره. به همین خاطر، مهارت به کارگیری یادگیری در زندگی واقعی میتونه یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفق باشه.
مهارت مراقبت از سلامت روان
یکی از بزرگترین موانع موفقیت تحصیلی دانشآموزان، میتونه سلامت روان اونها باشه. یادگیری در شرایط عدم تعادل روانی یا استرس شدید، خیلی سخته و چالشبرانگیزه.
اگه مهارتهای تنظیم هیجانی مورد نیاز برای ایجاد آرامش و احساس جریان به دانشآموز آموزش داده نشه، دستیابی به موفقیت خیلی سخته.
توانایی برقراری ارتباط خوب با معلمان
برقراری رابطه خوب بین دانشآموزان و معلم، برای موفقیت اونها در مدرسه ضروریه. دانشآموزان موفق تشخیص میدن که معلمانشون متحدان اونها هستن. اهمیت این رابطه در تحقیقات نوآورانه پروفسور جان هتی مشخص شد.
بدیهیه که برقراری ارتباط خوب با معلمان یکی دیگه از ویژگیهای دانشآموزان موفقه. این دانشآموزان به راحتی قابل تشخیص هستن، در کلاس شرکت میکنن، بعد از کلاس میمونن، سؤالات اضافی میپرسن و با معلمان خود قرار ملاقات میذارن تا در صورت نیاز کمک بگیرن.
10. ارزش قائل شدن برای آموزش
در نهایت، اگه قراره دانشآموزی در تحصیل به موفقیت برسه، باید برای آموزش ارزش قائل بشه. مطالعات نشون میده که دانشآموزان در خانههایی که برای آموزش ارزش قائل هستن، جایی که کتاب وجود داره و والدین خوشون به والدین علاقمند هستن، تمایل بیشتری به پذیرش تحصیل دارن و بیشتر موفق میشن.

پس میتونیم بفهمیم یکی دیگه از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق، ارزش قائل بودن برای آموزشه. اگه شما هم یکی از این دانشآموزان هستین، میتونین برای بهبود مسیر آموزشی خودتون از بسته های معلم خصوصی یا کلاس آنلاین پرش استفاده کنین.
جمعبندی
شکی نیست که موفقیت تحصیلی مهمه. اما چیزی که خیلی از افراد نمی دونن، اینه که پیشرفت تحصیلی برای آینده دانشآموزان چقدر اهمیت داره.
مطالعات نشون داده دانشآموزانی که در مدرسه خوب عمل میکنن، شانس بیشتری برای داشتن مشاغل موفق و زندگی سالمتر دارن؛ بنابراین پرورش ویژگیهای دانشآموزان موفق باید در صدر کارهایی باشه که میخواهین برای فرزندانتون انجام بدین. توی این مطلب سعی کردیم کمک کوچیکی در این مسیر برای شما باشیم.
اما اگه هنوز هم مردد هستین و سوالاتی هست که همچنان ذهنتون رو درگیر کرده، بهتره که از مشاور خصوصی یا مشاور مدرسه کمک بگیرین.
دانشآموز موفق کیه؟
دانشآموز موفق، دنبال دانشه و در هر شرایطی بهترین تلاش خودش رو میکنه. از مهمترین ویژگیهای دانشآموزان موفق، اینه که برای شکست و اشتباهات خودش بهونه نمیاره، بلکه فروتنانه از اونها درس میگیره.
چرا موفقیت دانشآموز مهمه؟
هدف موفقیت دانشآموز تشویق مشارکت، یادگیری و پیشرفت به سمت اهداف اون از طریق رهبری متقابل و کاربرد استراتژیک فناوریه.
چه چیزی یک دانشآموز موفق میسازه؟
دانشآموزان موفق در کنار انگیزه و صبر، نظم و انضباط هم دارن. وقتی که اونها برای انجام کاری انگیزه پیدا میکنن، برای رسیدن به اون سخت تلاش کرده و در تلاش خود ثابت قدم هستن.