خیلی از افراد فکر می‌کنن که مدرسه فقط برای درس خوندنه و دانش‌آموزان باید سر یک ساعت وارد مدرسه بشن و فقط درس بخونن و در نهایت دوباره به خونه برگردن؛ اما بهتره بدونین که مدرسه، جایی برای رشد دانش‌آموزان و ایجاد روابط دوستان‌ست. در مدرسه، دانش‌آموزان باید خودشون رو برای ساختن آینده‌ای درخشان آماده کنن.

به همین دلیل، یک سری قوانین وضع شده تا دانش‌آموزان بتونن در این محیط، به طور عادلانه و محترمانه و با اعتماد به نفس بالا به درس خوندن و رشد ادامه بدن و حقی ازشون ضایع نشه. منشور حقوق دانش‌ آموزان مشخص می‌کنه که هر دانش‌آموز چه حقوقی داره و مدرسه چه وظایفی رو باید در قبالش اجرا کنه.

منشور حقوق دانش‌آموزان برای فراهم کردن زمینه‌هایی در جهت پذیرش و آموزش حقوق فردی و اجتماعی دانش‌آموزان تدوین شده؛ چرا که هدف اصلی آموزش و پرورش هر کشور، آماده کردن دانش‌آموزان برای پذیرفتن نقش‌های اجتماعی و حضور فعال در اجتماعه.

برای آشنایی با آیین‌نامه‌ها و مصوبات مندرج در این منشور، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین.

آشنایی با منشور حقوق دانش ‌آموزان

منشور حقوق دانش‌آموزی در ایران، شامل آیین‌نامه‌ها و مصوباتیه که تمام حق و حقوق قانونی دانش‌آموزان رو پوشش میده و از 7 فصل و 54 ماده تشکیل شده. این منشور برای دانش‌آموزان سنین 6 تا 20 ساله ایجاد شده. قانونمندی و ایجاد شرایط رفاه و آسایش برای دانش‌آموزان، هدف اصلی تدوین این منشوره. در ادامه با ماده‌های حقوق دانش آموز در مدرسه و فضای عمومی آشنا میشین.

آشنایی با منشور حقوق دانش ‌آموزان

فصل اول: حقوق اساسی دانش‌ آموز

فصل دوم: حقوق آموزشی

فصل سوم: حقوق ضمن آموزشی

فصل چهارم: حقوق مربوط به آزمون

فصل چهارم: حقوق مربوط به آزمون

فصل پنجم: حقوق بهداشتی

فصل ششم: حقوق دادرسی

[inline_post_rel p_id=233]

فصل هفتم: حمایت‌های خاص

فصل هفتم: حمایت‌های خاص

pdf منشور حقوق دانش‌آموزان

در این بخش، فایل PDF منشور حقوق دانش‌ آموزان رو برای شما قرار دادیم تا به راحتی به متن کاملش دسترسی داشته باشین. این سند، شامل حقوق و مسئولیت‌های دانش‌ آموزان در محیط آموزشیه و مطالعه‌ کامل ماده‌های این قانون می‌تونه به درک بهتر از حقوق فردی و جمعی در فضای مدرسه کمک کنه.

سخن پایانی

در این مقاله، توضیحاتی درباره منشور حقوق دانش‌ آموزان ارائه شد. دانش‌ آموزانی که به حقوق خودشون واقف هستن، عزت نفس بالا دارن و بهتر می‌تونن در آینده نقش‌های اجتماعی رو بپذیرن و حقوق قانونی خودشون رو دریافت کنن. معلمان و مربیان آموزشی هم موظف هستن که دانش‌آموزان رو نسبت به حقوقشون آگاه کنن و فضایی بسازن که در اون همه بدونن چطور باید با احترام و عدالت کنار هم زندگی کنن.

اگه همه اینا رعایت بشه، مدرسه تبدیل میشه به جایی که در اونجا هم یاد می‌گیریم، هم رشد می‌کنیم و هم برای آینده آماده میشیم. در نهایت، آگاهی از حقوق، اولین قدم برای داشتن یک محیط آموزشی بهتر و جامعه‌ عادلانه‌تره.

منشور حقوق دانش‌آموزان چیست؟

منشور حقوق دانش آموزی، شامل آیین‌نامه‌ها و مصوباتیه که تمام حق و حقوق قانونی دانش‌آموزان رو پوشش میده. این منشور برای دانش‌ آموزان در سنین 6 تا 20 سال تدوین شده و مواد مختلفی داره.

هدف تدوین منشور حقوق دانش‌آموزان چه بوده؟

قانونمندی و ایجاد شرایط رفاه و آسایش برای دانش‌آموزان، هدف اصلی تدوین این منشور بوده.

منشور حقوق دانش‌آموزان چند ماده داره؟

منشور حقوق دانش‌آموزان 54 ماده داره که در این مقاله به بررسی بعضی از اون‌ها پرداختیم.