اگه شما هم دانش‌آموز کلاس اولی توی خونه دارین، قطعا این مورد رو تجربه کردین که مطالعه علوم اول دبستان براش سخت و عجیب بوده؛ چون تا همین چند وقت پیش، با کتاب‌های ساده و شعرهای کودکانه سر و کار داشتن اما حالا باید مفاهیمی رو یاد بگیرن که در اکثر مواقع، نیاز به فکر کردن، مشاهده و تجربه داره.

از همینجاست که چالش یادگیری علوم اول دبستان شروع میشه؛ چون دانش‌آموزان بلد نیستن چطور باید مفاهیم این درس رو یاد بگیرن. در نتیجه پدر و مادرها به دنبال بهترین روش یادگیری علوم اول ابتدایی هستن تا بتونن به فرزندانشون کمک کرده و مسیر یادگیری رو براشون آسون‌تر و جذاب‌تر کنن.

واقعیت اینه که یادگیری علوم اول ابتدایی، اولین قدم دانش‌آموزان برای آشنایی با دنیای اطرافه. در نتیجه اگه این قدم از همین ابتدا درست برداشته بشه، می‌تونه علاقه دانش‌آموزان رو به یادگیری و کنجکاوی در رابطه با محیط اطراف بیشتر کنه.

در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا انواع روش خواندن علوم اول دبستان رو با هم بررسی کنیم.

بهترین روش یادگیری علوم اول دبستان

در کتاب علوم اول دبستان کلی مطالب پایه‌ای و مهم وجود داره که دانش‌آموزان رو با اصول و مبانی علوم در پایه دوم آشنا می‌کنه. بنابراین یادگیری درست این مباحث اهمیت زیادی داره. اگه دانش‌آموز نتونه به خوبی مفاهیم و هدف این کتاب رو در پایه اول یاد بگیره، ممکنه در سال‌های آینده، به مشکل بر بخوره. چون کتاب علوم پایه‌های بالاتر، با توجه به مفاهیم کتاب اول دبستان تعریف میشن.

اگه شما هم جزء والدینی هستین که می‌خواین بهترین روش مطالعه علوم اول دبستان رو به فرزندتون یاد بدین، این مقاله مخصوص شماست؛ در ادامه با گروه آموزشی پرش همراه باشین تا شما رو با بهترین روش مطالعه علوم اول دبستان آشنا کنیم.

مطالعه همراه با تصاویر

کتاب علوم اول دبستان، پر از تصاویر جذابه. در نتیجه برای این که دانش‌آموزان بتونن مطالب رو خیلی بهتر درک کنن، باید در زمان مطالعه هر بخش، به تصاویر هم دقت کنن تا یادگیری براشون طبیعی‌تر و واضح‌تر باشه.

مطالعه همراه با تصاویر

تجربه کردن مفاهیم

مطالبی که در کتاب علوم اول دبستان آموزش داده میشه، فقط خوندنی نیست؛ برای این که مطالعه علوم اول دبستان برای فرزندتون ساد‌ه‌تر بشه، باید سعی کنین آزمایش‌ها رو انجام بدین تا دانش‌‌آموز شما با تجربه کردن واقعی مفاهیم کتاب، اون‌ها رو بهتر یاد بگیره.

پرسش و پاسخ

پرسیدن سوالاتی مثل “چرا این اتفاق میفته؟” یا “چی میشه اگه این کار رو بکنیم؟” باعث میشه تا ذهن دانش‌آموز برای پیدا کردن جواب سوالات به تکاپو بیفته. در نتیجه مطالعه علوم اول دبستان براشون ساده‌تر شده و مسائل رو بهتر یاد می‌گیرن.

مطالعه کوتاه ولی منظم

دانش‌آموزان کلاس اولی، تا قبل از این پایه دائم در حال بازیگوشی و تفریح بودن، ولی حالا باید درس بخونن و مفاهیم جدیدی رو یاد بگیرن. به همین دلیل ممکنه حوصلشون سر بره و از درس خوندن خیلی زود به زود خسته بشن. برای رفع این مشکل می‌تونین مطالب رو به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنین و هر روز بخشی از اون رو بهشون یاد بدین.

بازی و داستان‌پردازی

برای این که فرزند شما بتونه خیلی راحت مفاهیم رو یاد بگیره، می‌تونین از روش ترکیب بازی و قصه کمک بگیرین. برای مثال، زندگی یک قطره آب یا حیوان رو تعریف کنین؛ یا این که با استفاده از بازی‌های پرسش و پاسخ، مطالعه علوم اول دبستان رو برای دانش‌آموزتون لذت‌بخش‌تر کنین.

ارتباط دادن به زندگی روزمره

یکی از بهترین روش‌های مطالعه علوم اول دبستان، اینه که مطالب و مفاهیم جدید رو به زندگی روزمره یا وسایلی که در اطراف وجود داره ارتباط بدین تا فرزندتون بتونه درک بهتری از مطالب درسی داشته باشه و اون‌ها رو برای طولانی مدت به خاطر بسپاره.

تشویق کردن

تشویق کردن، یکی از موثرترین روش‌های مطالعه علوم اول دبستانه. دانش‌آموزان رو با هر تلاش کوچکی تشویق کنین تا احساس کنن که موفقیتشون برای شما مهمه. با این کار، برای یادگیری هر درسی، انگیزه بیشتری پیدا می‌کنن.

مباحث کتاب علوم اول دبستان

کتاب علوم اول دبستان 13 فصل داره که از اعضای حیاتی بدن شروع میشه و تا فصل آخر، تمام مطالبی که لازمه یک دانش‌آموز کلاس اولی بلد باشه رو آموزش میده. در نتیجه دانش‌آموز می‌تونه با مطالعه این کتاب، مفاهیم ساده‌ای که در اطرافش اتفاق میفته رو یاد بگیره.

مباحث کتاب علوم اول دبستان

این فصل‌ها رو در ادامه مقاله به طور کامل توضیح دادیم:

درس اول: مراقبت از چشم‌ها

در این درس به دانش‌آموزان یاد داده میشه که چشم‌ها، هدیه‌ ارزشمندی هستن و باید مراقبشون باشن. با دست آلوده اون‌ها رو لمس نکنن و به نور مستقیم خورشید یا نورهای مصنوعی و آسیب‌زننده نگاه نکنن. استفاده از موبایل و تبلت و تلویزیون رو محدود کرده و هنگام مطالعه موارد احتیاطی رو رعایت کنن.

درس دوم: مراقبت از گوش‌ها

در این مبحث از علوم اول دبستان، دانش‌آموز یاد میگیره که مراقب شنوایی و گوش‌های خودش باشه؛ مثلا وسایل و اجسام رو داخل گوش خودش نکنه، از صداهای بلند دوری کرده و موسیقی رو با صدای بلند گوش نکنه.

درس سوم: سالم و شاداب بودن

در این فصل، موضوعی که بررسی میشه، راه‌های سلامت بودن و داشتن نشاط و شادابیه. در واقع این فصل به دانش‌آموزان موارد زیر رو یاد میده:

درس چهارم: موجودات زنده

در علم زیست شناسی، موجودات رو به دو دسته زنده و غیر زنده تقسیم می‌کنن. موجودات زنده مثل انسان، ببر، کبوتر و هر موجودی که در حال زیستنه و موجود غیر زنده مانند اشیا که قابلیت زندگی ندارن.

درس چهارم: موجودات زنده

جانوران از لحاظ شکل، اندازه، محل زندگی، نوع حرکت و غذایی که می‌خورن با هم تفاوت دارن. در این درس نقش جانوران در زندگی انسان‌ها هم بررسی میشه.

درس پنجم: گیاهان

در این درس، تفاوت گیاهان با همدیگه و قسمت‌هایی که هر گیاه داره، مورد بررسی قرار می‌گیره؛ این که هر گیاه برای زنده موندن به چه چیزی نیاز داره و گیاهان از لحاظ ساقه، برگ و ریشه چه تفاوت‌هایی با هم دارن.

در این مبحث مناطق جغرافیایی و گیاهانی که در آن مناطق رشد می‌کنن، وسایل، داروها و موادی که از اون‌ها به دست میاد و همچنین فوایدی که در زندگی انسان‌ها دارن تدریس میشه.

[inline_post_rel p_id=6511]

درس ششم: آب مایه حیات

با مطالعه علوم اول دبستان و این درس، دانش‌آموز یاد می‌گیره که چرا وجود آب برای زندگی تمام موجودات زمین و گیاهان ضروریه. این که آب به چه شکل‌هایی وجود داره و چرا باید در مصرفش صرفه‌جویی کنیم؛ راه‌های پاکیزه نگه داشتن آب و فهمیدن این که آب تمیزه یا نه از مباحث مطرح شده در این درسه.

درس ششم: آب مایه حیات

در این درس، آب انواع منابع آبی و روش‌های استفاده از اون‌ها، آب مناسب برای آشامیدن و برای گیاهان، جانورانی که در آب زندگی می‌کنن، شغل‌هایی که با آب پیوند خورده و راه تامین آب شهر و روستا آموزش داده میشه.

درس هفتم: زمین و سنگ‌ها

در درس هفتم علوم اول دبستان، مطالبی درباره زمین و سنگ‌ها وجود داره؛ این که سنگ‌ها در کجاها یافت میشن، چه تفاوت‌هایی با هم دارن یا از چه طریقی تغییر شکل میدن، از جمله مطالبی هستن که به دانش‌آموزان آموزش داده میشن.

همچنین، این که چه استفاده‌هایی از سنگ‌ها میشه و تغییر شکل سنگ‌ها به وسیله انسان و طبیعت چه تفاوت‌هایی داره هم از مباحث مهم این بخشه.

درس هشتم: سازه‌ها

در دوره آموزشی علوم اول دبستان، درباره ابزارهای مختلف و ساختار و کاربردشون در زندگی صحبت شده که بعضی از این ابزارها ساده و بعضی‌ها پیچیده هستن. دانش‌آموزان با مطالعه علوم اول دبستان متوجه میشن که برخی از اون‌ها رو می‌تونیم بسازیم ولی بعضی از اون‌ها رو حتما باید تهیه کرد.

درس نهم: خاک و زمین

خاک، یکی از ارزشمندترین دارایی‌های بشره که غذای انسان‌ها، گیاهان و موجودات کره زمین از اون به دست میاد. در این درس گفته شده که خاک تمام محصولات کشاورزی نباید شبیه به هم باشه و هر خاکی کاربرد خاص خودش رو داره.

درس نهم: خاک و زمین

با مطالعه علوم اول دبستان، دانش‌آموز به این نتیجه میرسه که از خاک برای ساخت موارد متعدد استفاده میشه؛ همچنین خاک از خرد شدن سنگ‌ها در طول زمان به وجود میاد و در مکان‌های مختلفی یافت میشه. خاک از نظر رنگ و موادی که از اون تشکیل میشه انواع متفاوتی داره.

درس دهم: هوا

هوا، یکی از عناصریه که برای زنده و سالم موندن موجودات کره زمین لازمه و باید تمیزی اون رو حفظ کنیم. از اون‌جایی که ما نفس می‌کشیم و زنده هستیم، می‌تونیم به وجود هوا پی ببریم. راه‌های دیگه‌ای هم برای اثبات وجود هوا هست که این درس اون‌ها رو به دانش آموزان یاد میده.

درس یازدهم: سرما و گرما

دانش‌آموزان در این درس درباره دمای هوا در تابستان و زمستان، در نقاط مختلف ایران و جهان یاد می‌گیرن. همچنین این که چه لباسی برای هر فصل مناسبه و چه جانورانی در دمای سرد و گرم زندگی می‌کنن؛ در این فصل انواع وسایل گرم‌کننده و نقاط سردسیر جغرافیایی به دانش‌آموزان آموزش داده میشه.

درس دوازدهم: آهن‌ربا

در این درس، دانش‌آموزان در مورد چگونگی کارکرد آهن‌ربا آموزش می‌بینن. علاوه بر این در رابطه با قطب‌های همنام آهن‌ربا و اشکال متفاوتی که دارن و همین‌طور این که چه اجسامی رو جذب می‌کنن و چه اجسامی رو جذب خود نمی‌کنن در این درس توضیح داده شده.

درس دوازدهم: آهن‌ربا

درس سیزدهم: از گذشته تا آینده

این که از زمان‌های گذشته تا به امروز مردم از چه ابزارهایی برای روشنایی استفاده می‌کردن، موضوعیه که در این درس به طور کامل به دانش‌آموزان آموزش داده میشه؛ از اکتشافات گذشته گرفته تا اختراعات زمان حال که این ابزارها در هر زمانی، متفاوت هستن.

سخن پایانی

دوره آموزشی علوم اول دبستان، دانش‌آموزان رو با مباحث زیادی در مورد محیط اطراف و بدن انسان و رابطه‌ای که انسان با محیط خودش داره آشنا می‌کنه. همچنین، این کتاب باعث آمادگی فرزند شما برای سال بعد میشه تا بتونه مفاهیم ارائه شده در کتاب علوم سال دیگه رو به خوبی یاد بگیره.

بنابراین، شما می‌تونین با استفاده از یک برنامه‌ریزی درسی برای اول دبستان، مباحث درس علوم رو به راحتی به فرزندتون آموزش بدین. پس فراموش نکنین که آشنایی با بهترین روش مطالعه علوم اول دبستان باعث میشه تا فرزند شما خیلی راحت‌تر مباحث این درس رو یاد بگیره و در آینده به مشکل برنخوره.

اگه می خواین درباره دروس دیگه این پایه مثل بهترین روش مطالعه ریاضی اول دبستان بیشتر بدونین، صفحه مربوط به این مقاله را مطالعه کنین.

همچنین می‌تونین با وارد کردن شما تماس خودتون در باکس شماره همین صفحه، با مشاورین ما در ارتباط باشین.💯📃

علوم اول دبستان چه مسائلی رو به دانش‌آموزان آموزش میده؟

با مطالعه علوم اول دبستان، فرزند شما با مفاهیم مهم دنیای پیرامون خود آشنا میشه که یادگیری دقیق او‌ن‌ها به درک مباحث سال‌های بعد کمک می‌کنه.

بهترین روش مرور علوم اول دبستان چیست؟

در ابتدای این مقاله، در رابطه با بهترین روش‌های مطالعه علوم اول دبستان گفتیم. شما می‌تونین با استفاده از این روش‌ها، این درس رو برای فرزندتون مرور کنین.

آیا حل نمونه سوال برای علوم اول ابتدایی لازم است؟

بله، حل نمونه سوال امتحانی به پیشرفت درسی دانش‌آموز و کشف نقاط ضعف و قوت کمک می‌کنه. شما می‌تونین برای دسترسی به نمونه سوالات اول ابتدایی، روی لینک کلیک کنین.