بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی یکی از مشکلات والدین و کادر آموزشی مدرسه‌ست. خیلی از دانش‌آموزان با ورود به مقطع دبستان به دلیل داشتن این اختلال تمرکز کافی برای یادگیری مطالب ندارن؛ و همین موضوع در دراز‌ مدت باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان میشه.

بهتره که پدر و مادر‌ها به درستی با علائم پیش‌فعالی و راه‌های کنترل و مدیریت این اختلال آشنا بشن. ما در این مقاله به بررسی کامل این موضوع و نکاتی که میتونه به والدین کمک کنه می‌پردازیم.

بیش‌فعالی دانش‌آموزان چیست؟

بیش‌فعالی دانش‌آموزان یکی از مشکلات نوجوانان در دوران بلوغ است که ما در این مقاله بررسی می‌کنیم؛ به طور کلی، برای اطلاع از راه‌های کنترل و مدیریت این اختلال بهتره در قدم اول به تعریف دقیق این مسئله بپردازیم.

در علم روانشناسی ‌بیش‌فعالی دانش‌آموزان یک اختلال شایع در دوران کودکیه؛ و معمولاً درصد شیوع این اختلال در پسران به نسبت دختران بیشتره.

کودکانی که دچار این اختلال هستن معمولاً کنترلی در رفتار‌های خودشون در محیط ندارن. این موضوع باعث میشه که در کلاس درس هم تمرکز کافی برای یادگیری مطالب درسی نداشته باشن.

بیش‌فعالی چیست؟

والدین باید علائم این اختلال رو به درستی بشناسن و سعی کنن مدیریت انرژی بدن رو به فرزند خودشون آموزش بدن. اختلال نقص توجه در اکثر مواقع با بالا رفتن سن توی دانش‌آموزان کم‌رنگ‌ میشه؛ به همین دلیل در این دوران باید تمام تکنیک‌های درمانی لازم انجام بشه که به دانش‌آموزان لطمه‌ای از نظر تحصیلی وارد نشه.

در صورتی که بیش‌فعالی دانش‌آموزان کنترل نشه، در سال‌های آینده دانش‌آموزان با مشکلات تحصیلی زیادی روبه‌رو میشن.

علائم بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی

پس از تعریف دقیق بیش‌فعالی دانش‌آموزان بهتره که با علائم این اختلال به صورت دقیق آشنا بشیم. به طور کلی دانش‌آموزانی که دچار بیش‌فعالی هستن دارای علائم زیر هستن:

انواع بیش‌فعالی دانش‌آموزان

بیش‌فعالی انواع مختلفی داره که در اینجا به بررسی دقیق این موضوع می‌پردازیم.

انواع بیش‌فعالی دانش‌آموزان

وجود علائم در کودکان نشون میده که در کدوم دسته قرار می‌گیرن. برای تشخیص دقیق این موضوع پزشک ویژگی‌های رفتاری فرد رو به صورت دقیق بررسی میکنه و پس از بررسی دقیق اقدام به ارائه راهکار میکنه.

[inline_post_rel p_id=4336]

اشتباهات رایج در تشخیص بیش‌فعالی دانش‌آموزان

در تشخیص بیش‌فعالی باید به این نکته توجه کنین که شیطنت فرزند‌تون همیشه به معنای بیش‌فعالی نیست. توی این دوران، سطح انرژی کودکان خیلی بالاست اما داشتن انرژی زیاد لزوماً به معنای بیش‌فعالی نیست.

زمانی که فرزند شما شیطنت زیادی داره اما در مدرسه می‌تونه فعالیت‌های خودش رو به صورت طبیعی انجام بده؛ در این صورت نمی‌تونیم به این دسته دانش‌آموزان برچسب بیش‌فعالی بزنیم.

دانش‌آموزانی که دچار بیش‌فعالی هستن معمولاً در عملکردشون در مدرسه با مشکل روبه‌رو میشن. این دسته از دانش‌آموزان نمی‌تونن توی محیط مدرسه فعالیت‌های خودشون رو به درستی انجام بدن.

پس باید به این نکته توجه کنین که بین شیطنت کودکان و پیش‌فعالی تفاوت زیادی وجود داره و والدینی که نگران این موضوع هستن بهتره برای تشخیص درست این اختلال به پزشک مراجعه کنن.

بیش‌فعالی و افت تحصیلی

یکی از مشکلات شایع که دانش‌آموزان دارای بیش‌فعالی باهاش مواجه هستن افت تحصیلی و ضعف در وضعیت درسی‌شونه.

در بیشتر مواقع دانش‌‌آموزان بیش‌فعال تمرکز کافی توی کلاس درس ندارن و مطالب رو به درستی یاد نمی‌گیرن و همین موضوع در ادامه باعث افت تحصیلی‌شون میشه. این دسته از دانش‌آموزان در انجام تکالیف‌شون توی خونه هم با مشکلات زیادی روبه‌رو میشن.

بیش‌فعالی و افت تحصیلی

پدر و مادر‌هایی که دانش‌آموز بیش‌فعال دارن همیشه نگران وضعیت درسی فرزند‌شون هستن و برای مدیریت این موضوع و بهتر شدن وضعیت درسی فرزند خودشون دنبال یک راه حل مناسب می‌گردن.

یکی از جمله راهکار‌های که به مدیریت این موضوع کمک میکنه حضور در جلسات مشاوره‌ست. مشاورین گروه آموزشی پرش با برگزاری جلسات بالینی در طول ترم به کنترل بیش‌فعالی دانش‌آموزان کمک می‌کنن.

[inline_post_rel p_id=1278]

نکات کلیدی در برخورد با دانش‌آموزان بیش‌فعال

همونطور که گفتیم بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی باعث کاهش موفقیت تحصیلی‌شون در مدرسه میشه.

والدین باید به این موضوع توجه کنن که دانش‌‌آموزانی که دچار نقص توجه هستن از نظر هوشی مشکلی ندارن و صرفاً به دلیل نداشتن تمرکز کافی در یادگیری مطالب درسی، عملکرد‌شون با مشکل مواجه میشه. معمولاً این دسته از کودکان در کار‌های که به آن علاقه‌مند هستن خیلی موفق عمل می‌کنن. در اینجا به بررسی نکات مهم برخورد با دانش‌آموزان بیش‌فعال می‌پردازیم.

ایجاد یک محیط صمیمی در فضای مدرسه

وجود یک محیط صمیمی برای تحصیل دانش‌آموزان به شناخت و کشف بهتر استعداد‌ها و توانایی‌های فردی دانش‌آموزان کمک میکنه.

از این رو کادر آموزشی مدرسه باید فضای دوستانه‌تری رو برای کودکان فراهم کنن و با اطلاع از شرایط و ویژگی‌های دانش‌آموزان بیش‌فعال به کنترل و بهتر شدن این موضوع کمک کنن.

بالا بردن اعتماد به نفس دانش‌آموز

یکی دیگه از نکات مهم در برخورد با دانش‌آموزان بیش‌فعال انجام اقداماتی برای بالا بردن اعتماد به نفس‌‌شونه. یکی از این اقدامات تشویق و قدردانی از دانش‌آموزانه؛ سعی کنین زمانی که فرزند‌تون فعالیتی رو انجام میده از او تشکر و قدردانی کنین.

[inline_post_rel p_id=2811]

واگذار کردن مسئولیت‌های کلاسی

دانش‌آموزان از دیده شدن در فضای کلاس درس لذت میبرن. بهتره که معلمان در مدرسه به دانش‌آموزان بیش‌فعال مسئولیت های مختلفی رو بسپارن. با انجام این کار دانش‌آموزان در کلاس درس احساس مسئولیت می‌کنن.

ارتباط مستقیم والدین با مدرسه

برای رسیدن به یک شرایط تحصیلی ایده‌آل برای دانش‌آموزان، بهتره که اولیا و کادر آموزشی مدرسه به صورت مداوم باهم در ارتباط باشن. چون این تعامل باعث شناخت بهتر ویژگی‌های دانش‌آموز و در نتیجه کنترل اصولی این وضعیت میشه.

درمان پیش‌فعالی

برای درمان بیش‌فعالی اولین قدم تشخیصه؛ برای تشخیص درست علائم این نوع اختلال باید از یک روانشناس کمک گرفت.

پزشک علائم و رفتار‌های کودک رو به درستی بررسی میکنه و زمانی که پیش‌فعالی رو تشخیص بده متناسب با نوع این اختلال روش‌های مختلفی رو برای کنترل این بیماری در نظر می‌گیره.

درمان پیش‌فعالی

در کل برای درمان این اختلال روانشناسان از روش‌‌های مختلفی مانند دارو درمانی و روان‌درمانی استفاده می‌کنن؛ و در اکثر مواقع روش‌های ترکیبی به کنترل این اختلال کمک میکنه.

بیش‌فعالی دانش‌آموزان نیازمند کنترل و بررسی مداومه؛ بسیاری از والدین اولش در جلسات مشاوره شرکت می‌کنن و در ادامه از حضور توی این جلسات اجتناب می‌کنن.

پدر و مادر‌های عزیز باید بدونن که برای مدیریت این شرایط باید حوصله به خرج بدن و با صبر و شکیبایی به فرزندشون کمک کنن.

نقش مشاورین پرش در کنترل بیش‌فعالی

یکی از خدماتی که در گروه آموزشی پرش برای دانش‌آموزان انجام میشه مشاوره‌های تحصیلی و بالینیه. در جلسات مشاوره روند درسی دانش‌آموزان به صورت کامل بررسی میشه و متناسب با ویژگی‌های فردی دانش‌آموزان راهکار‌های لازم انجام میشه.

شرکت در جلسات منظم هفتگی به مدیریت و کنترل این اختلال به صورت کامل کمک میکنه؛ چون در این حالت دانش‌آموزان در کل ترم تحت نظر مشاورین تحصیلی و بالینی هستن و تمام راه‌حل‌های مناسب به صورت کامل توسط مشاورین پیاده‌سازی میشه.

والدین عزیز باید بدونن که به مرور با بالارفتن سن دانش‌آموز‌شان این مشکل برطرف میشه. پس باید در این مسیر دقت لازم رو داشته باشن.

جمع‌بندی

بیش‌فعالی دانش‌آموزان در دوران ابتدایی یکی از مشکلات شایع در دوران مدرسه‌ست. کودکانی که بیش‌فعال هستن معمولاً کنترلی روی رفتار‌های خودشون در محیط ندارن.

والدین و کادر آموزشی با شناخت علائم این اختلال می‌تونن رفتار‌های درستی رو در محیط مدرسه یا خونه پیاده‌سازی کنن؛ یکی از راه‌های که به کنترل بیش‌فعالی کمک میکنه حضور در جلسات مشاوره‌ست.

گروه آموزشی پرش این امکان رو برای دانش‌آموزان فراهم کرده که در هر جای از کشور که هستن بتونن به صورت تلفنی و یا آنلاین از جلسات مشاوره‌های تحصیلی و بالینی به راحتی استفاده کنن.

پیش‌فعالی چیست؟

پیش‌فعالی یک اختلال شایع در کودکانه که باعث میشه کودکان تمرکز کافی برای یادگیری مطالب نداشته باشن.

آیا هر نوع شیطنت در کودکان به معنای پیش‌فعالیه؟

شیطنت در کودکان لزوماً به معنای پیش‌فعالی نیست. زمانی که دانش‌آموزان نتونن فعالیت‌های خودشون رو به صورت طبیعی در مدرسه انجام بدن باید با مراجعه به پزشک علائم این اختلال به صورت دقیق بررسی بشه.

در برخورد با دانش‌آموزان پیش‌فعال چه رفتاری باید انجام بدیم؟

بهتره که رابطه صمیمی در فضای کلاس شکل بگیره؛ همچنین معلمان بهتره مسئولیت‌های کلاسی رو در اختیار دانش‌آموزان قرار بدن.