غنیمت شمردن زمان و فرصت‌ها از زمان‌های قدیم توصیه میشد. کنکور هم یک فرصت مهمه که باید ارزش اون رو بدونین. آزمون و خطا خوبه ولی بعضی وقت‌ها اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری، فرصت جبران رو از اون‌ها می‌گیره.

حالا که ارتباط با افراد موفق و رتبه‌های برتر کنکور برامون فراهمه، لازمه به‌جای اینکه خودمون گرفتار اشتباهات بزرگ بشیم، از تجربیات اون‌ها استفاده کرده و از خطاهاشون درس بگیریم تا مسیر موفقیت رو با کمترین اشتباه بگذرونیم.

بعضی دانش‌آموزان کنکوری به دلایل مختلفی مثل استرس، عدم آگاهی، آشنا نبودن با فضای کنکور و… دچار اشتباهاتی میشن که گاهی وقت‌ها جبران اون زمان زیادی از اون‌ها می‌گیره؛ در این مقاله این خطاها رو بررسی می‌کنیم تا تجربه‌ای برای دیگران باشه.

اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری

در ادامه این مقاله، بر اساس تجربه چندین ساله‌ای که داریم، می‌خوایم به بررسی اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری پرداخته و شما رو برای رسیدن به این هدف، البته با کمترین درصد خطا همراهی کنیم. توجه داشته باشین که لازمه به تمام موارد زیر دقت کنین و در صورت انجام این اشتباهات، تلاش کنین که آروم آروم و تا جایی، اون‌ها رو رفع کنین که نهایتا مرتکب هیچ کدوم از خطاهای مورد نظر نشین.

اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری

نداشتن برنامه‌ریزی

قطعا این حجم از تاکید افراد موفق به داشتن برنامه‌ریزی بی‌علت نیست. شما در صورتی می‌تونین به انجام این کارها در طول روز، هفته و… پای‌بند باشین که برای هر کدوم از اون‌ها به‌خوبی برنامه‌ریزی کرده باشین.

از اهمیت این کار غافل نشده و توجه داشته باشین که اگه طبق برنامه خودتون پیش برین، کاهش استرس، انگیزه بیشتر و… هم نصیب‌تون میشه. اطلاع نداشتن از نکات مهم برنامه‌ریزی کنکور یکی از نکاتیه که دانش‌آموزان رو با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌کنه.

[inline_post_rel p_id=560]

مطالعه بدون تمرین

کنکور بر پایه تسته، پس چجوری می‌خواین بدون تست‌زنی به نتیجه مطلوب برسین؟ مطالعه تنها نمی‌تونه اونجوری که باید شما رو برای حضور در ماراتون کنکور آماده کنه، پس تست‌زنی رو به اندازه کافی در برنامه خودتون بگنجونین و همچنین به تحلیل تست‌ها بپردازین تا مطالب مهم، ملکه ذهن‌تون بشن.

همچنین دقت داشته باشین که به حل انواع تست یعنی آموزشی، تسلطی و سنجشی بپردازین تا بهتر نتیجه بگیرین.

تست‌های آموزشی

تست آموزشی به اون دسته از تست‌ها گفته میشه که برای یادگیری بیشتر لازم و ضروری هستن. حتما بعد از یک‌بار مطالعه مبحث مورد نظر، به سراغ حل تست‌های مربوطه برین تا با نحوه طرح سوال از مباحث مختلف آشنا شده و اون‌ها رو دقیق‌تر یاد بگیرین. به هر میزانی که داوطلبان بتونن با تکنیک‌های تست‌زنی و دام‌های تستی بیشتر آشنا بشن می‌تونن عملکرد بهتری سر جلسه آزمون داشته باشن.

تست‌های تسلطی

بهتره چند روز بعد از مطالعه مبحث مورد نظر به حل تست‌های تسلطی بپردازین تا از یادگیری کامل، اطمینان حاصل کرده و همچنین تسلط خودتون رو افزایش بدین.

تست‌های سنجشی

در این مرحله باید خودتون رو محک زده و میزان یادگیری، دقت و سرعت‌تون رو بسنجین. حل تست‌هاس سنجشی رو هم حتما در برنامه خودتون گنجونده و زمان‌دار بودن تست‌ها رو فراموش نکنین.

بی‌انگیزگی

خیلی از افراد بعد از تست‌زنی یا شرکت در آزمون‌های آزمایشی و گرفتن نتیجه بد، ناامید شده و انگیزه خودشون برای ادامه مسیر رو از دست میدن. این افراد توجه داشته باشن که بعضی رتبه‌های برتر هم بعد از شکست‌های زیاد به پیروزی رسیدن.

جمله معروف هر شکست، مقدمه یک پیروزیه رو فراموش نکنین؛ با اصلاح روش مطالعه دروس، تقویت مهارت یادگیری و تمرکز، تمرین بیشتر و… می‌تونین این‌بار نتیجه رو دگرگون کنین. اگه مشکلات، شما رو آزرده خاطر کردن، بهتره زیر نظر یک مشاور باشین؛ مشاورین با تجربه پرش، یاری‌گر شما در این زمان هستن.

خود سرزنشگری

خود سرزنشگری، یکی از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوریه و باید از بروز اون در خودتون جلوگیری کنین. خود سرزنشگری باعث میشه که شما علاقه و انگیزه خودتون رو نسبت به درس خوندن مستمر و منسجم از دست بدین و فکر کنین هدف اونقدر دوره که هیچ تلاشی به نتیجه نمی‌رسه. در واقع این یکی از اشتباه‌ترین کارهاییه که یک کنکوری می‌تونه انجام بده.

عدم سنجش خود به‌ صورت مرتب

یکی از اشتباهات بزرگ یک دانش‌آموز کنکوری، نسنجیدن خودش به صورت پیوسته‌ست. برای موفقیت لازمه که خودتون رو به‌طور مرتب محک بزنین.

عدم سنجش خود به‌ صورت مرتب

اگه بعد از گرفتن نتیجه خوب، آنالیز خودتون رو رها کنین، ممکنه باعث ایجاد اعتماد بنفس کاذب در شما بشه، همچنین عدم سنجش خودتون بعد از گرفتن نتایج بد ممکنه انگیزه شما رو از بین برده و وضعیت شما رو بدتر از قبل کنه، پس دائما خودتون رو امتحان کنین و سعی در بهبود عملکرد خودتون داشته باشین.

مقایسه نادرست

مقایسه خودتون با دیگران تا جایی خوبه که به ما انگیزه برای بهتر‌شدن بده؛ بعضی افراد وضعیت تحصیلی، ساعات مطالعه، میزان تست‌زنی و… خودشون رو با دیگران مقایسه می‌کنن و بدون در نظر داشتن کیفیت، شرایط زندگی و امثالهم، دیگران رو بهتر دونسته و ناامید میشن. همچین مقایسه‌هایی شما رو از هدف دور کرده و به حاشیه می‌بره، پس تلاش کنین که با پای‌بندی به برنامه، بهترین ورژن خودتون باشین.

چند منبعی‌ شدن

استفاده از چندین منبع (درسنامه، کتاب تست و…) یکی از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوریه و به‌صورت همزمان توصیه نمیشه.

بهتره که به‌جای مطالعه چندین منبع، برای هر درس یکی دو منبع داشته و اون‌ها رو با کیفیت هرچه تمام‌تر مطالعه کنین؛ با این روش به جز سازماندهی اطلاعات‌تون، در زمان، هزینه و… هم صرفه‌جویی می‌کنین. داوطلبان با انتخاب بهترین منابع کنکور و مطالعه تخصصی اون منابع می‌تونن عملکرد مطالعه خود‌شون رو بالا ببرن.

عدم آگاهی از روش مطالعه دروس مختلف

اینکه همه دروس رو به صورت مشابهی مطالعه کنین، خیلی جالب نیست؛ هر درس روش مطالعه مختص خودش رو داره و بهتره برای یادگیری سریع‌تر و بهتر، روش‌ها رو شناخته و بر اساس اون‌ها عمل کنین. برای مثال، ریاضی نیازمند یادگیری کامل و بعدش حل تسته؛ ولی برای درسی مثل شیمی، بهتره یک مطالعه سطحی داشته و با حل تمارین، فرآیند یادگیری رو کامل کنین.

روش تست‌زنی

همچنین توجه داشته باشین که تست‌ها انواعی دارن و آگاهی از روش تست‌زنی اهمیت ویژه‌ای داره. به‌طور کلی میشه گفت که:

[inline_post_rel p_id=995]

کار امروز رو به فردا انداختن

یکی از اشتباهات دانش‌آموز کنکوری که خیلی آسیب‌ زننده است، دست دست کردن و کار امروز رو به فردا واگذار کردنه. عقب انداختن زمان مطالعه، تست‌زنی و… باعث اتلاف وقت، کاهش انگیزه، عذاب وجدان، از بین رفتن اعتماد به‌ نفس و… میشه، پس اگه شرایط مساعده، سریعا شروع کنین.

وسواس در مطالعه

توجه داشته باشین که وسواس به‌ خرج دادن یکی از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری و آسیب‌ زننده است؛ اولویت‌ها رو در نظر بگیرین و تلاش کنین به‌ جای تاکید زیاد از حد بر یک مبحث درسی، به سراغ موارد مهم‌تر رفته و اون‌ها رو با کیفیت بیشتر بخونین. اگه اولویت‌بندی نداشته باشین، زمان و انرژی خودتون رو از دست می‌دین.

[inline_post_rel p_id=198]

عدم توجه لازم به سلامتی

عدم توجه لازم به سلامتی

بعضی‌ها فکر می‌کنن که درس روی سلامتی ارجحیت داره! ساعات مطالعه طولانی و بی‌خوابی همراه با اون، عدم توجه به تغذیه و… یکی از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوریه و امکان داره مشکلاتی برای فرد ایجاد کنه که جبران اون‌ها خیلی دشوار یا ناممکن باشه، پس سلامتی خودتون رو فدای مطالعه بیشتر نکنین و سعی شما بر این باشه که میانه‌روی رو در هر موضوعی رعایت کنین.

[inline_post_rel p_id=2390]

صرف کردن زمان زیاد در فضای مجازی

آسیب‌های فضای مجازی برای دانش‌آموزان خیلی بیشتر از اون چیزیه که فکرش رو می‌کنین. در واقع صرف زمان خیلی زیاد در فضای مجازی یکی از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوریه و به جز اینکه شما رو از درس خوندن و موفقیت در کنکور دور می‌کنه، آسیب‌های جبران‌ناپذیر زیادی رو به شما وارد می‌کنه که به راحتی قابل جبران نیست.

ما در مقاله‌ای جداگونه به صورت مفصل در این باره صحبت کردیم؛ توصیه می‌کنیم این مقاله رو حتما مطالعه کنین.

جمع‌بندی

در این مقاله، مهم‌ترین عواملی رو که باعث شکست خیلی از دانش‌آموزان کنکوری شد، گفتیم.

حتی اگه درگیر یکی از این اشتباهات بشین، ممکنه زمان، سلامتی و انرژی شما از دست بره و نتونین نتیجه خوب رو بگیرین، پس موارد بالا رو دقیق مطالعه کرده و تلاش کنین که به‌ جای امتحان‌ کردن روش‌های مختلف و صرف وقت و هزینه، از اشتباهات بزرگ دانش‌آموزان کنکوری قبلی و تجربیات اون‌ها نهایت استفاده رو ببرین.

اشتباه بزرگ دانش‌آموزان کنکوری چیه؟

مواردی مثل مقایسه نادرست خودتون با دیگران، عدم سنجش وضعیت، نداشتن برنامه‌ریزی و… که در این مقاله به‌صورت کامل، اون‌ها رو بررسی کردیم.

آیا استفاده همزمان از چند منبع برای دانش‌آموزان کنکوری اشتباهه؟

بله، بهتره تمرکز و زمان زیادی روی منابع مختلف و زیاد نذارین تا دچار سردرگمی نشین.

آیا باید به سبک خودمون مطالعه کنیم یا روش‌های تعیین شده رو پیاده سازی کنیم؟

طبیعتا باید خودتون رو هم در نظر بگیرین ولی توجه داشته باشین که مطالعه دروس مختلف و تست‌زنی، روش‌های مختلفی دارن که لازمه برای انتخاب شیوه صحیح از تجربه افراد موفق استفاده کنین.