تغییر رشته در مقطع کارشناسی برای دانشجویان امکان پذیر است اما، شرایط خاص خود را دارد. یکی از شرایط آن گذراندن تعداد واحدی مشخص از دروس رشته فعلی دانشجو است.

تغییر رشته در مقطع کارشناسی امکان پذیر است اما شرایط خاص خود را دارد. دانشجویان واجد شرایط می‌توانند برای تغییر رشته در مقطع کارشناسی اقدام کنند.

تغییر رشته در مقطع کارشناسی، موضوعی که ما در این قسمت به صورت دقیق برسی می‌کنیم؛ به طور کلی، برخی از دانشجویان مدتی پس از ورود به دانشگاه و حضور سر کلاس‌های درس خود به فکر تغییر رشته در مقطع کارشناسی می‌افتند.

با رشته خود احساس بیگانگی می‌کنند و نمی‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. این مسئله یک معضل شایع و پرتکرار میان دانشجویان رشته‌های مختلف است.

از آنجایی که ورود به دانشگاه برای دانشجویان کارشناسی یک اتفاق جدید است، بسیاری از آنها تصور واضح و روشنی از رشته‌ای که قرار است در  آن تحصیل کنند ندارند.

طبیعی است که برخی از دانشجویان کارشناسی مدتی پس از حضور در دانشگاه احساس کنند که رشته خود را اشتباه انتخاب کرده‌اند.

در مطلب پیش رو، در ابتدا شرایط قانونی تغییر رشته در مقطع کارشناسی را شرح داده‌ایم و بعد مطالبی را گوشزد کرده‌ایم که شما را برای یک تغییر رشته هوشمندانه راهنمایی می‌کند.

[inline_post_rel p_id=1617]

شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی

دانشجویانی که در مقطع کارشناسی درخواست تغییر رشته دارند، باید شرایط تعیین شده توسط وزارت علوم را دارا باشند. در ادامه این شرایط ذکر شده است:

شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی

چند نکته درباره تغییر رشته در مقطع کارشناسی

  1. گاهی داوطلبان کنکور سراسری، پس از اعلام نتایج انتخاب رشته متوجه می‌شوند که رشته قبولی خود را دوست ندارند.
  2. گاهی هم داوطلبان یا به خاطر اشتباه وارد کردن کد رشته‌ها، در رشته اشتباهی قبول شده‌ و علاقه‌ای به تحصیل در آن رشته ندارند.
  3. در این شرایط بهترین کار این است که بلافاصله پس از مشاهده اعلام نتایج، داوطلب تقاضای تغییر رشته را به خاطر اشتباه در انتخاب رشته به سازمان سنجش بدهد و منتظر نتیجه بررسی سازمان سنجش باشد. داوطلبان وقتی برای تغییر رشته درخواست می‌دهند رشته جایگزین خود را هم اعلام می‌کنند. در این روش معمولا سازمان سنجش خیلی سریع نتیجه را اعلام می‌کند تا دانشجو از ابتدای سال تحصیلی بتواند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کند.
  4. دانشجویانی که برای تغییر رشته اقدام می‌کنند باید در انتخاب رشته جدید نهایت دقت را به خرج دهند زیرا هر دانشجو یک بار مجاز به تغییر رشته است.
  5. دانشجو تنها می‌تواند در مقاطع تحصیلی هم سطح و یا مقاطع تحصیلی بالاتر به پایین‌تر تغییر رشته دهد.
  6. وقتی با تغییر رشته موافقت شد، دانشجو باید بلافاصله برای ثبت نام در رشته جدید اقدام کند و بعد از آن هم دانشجو امکان بازگشت به رشته قبلی را ندارد.
  7. اگر دانشجو در زمان تعیین شده برای ثبت نام در رشته جدید اقدام نکند، به منزله انصراف او از تغییر رشته خواهد بود و دیگر تا پایان تحصیل امکان تغییر رشته ندارد.
  8. دانشجویان متقاضی تغییر رشته درخواست خود را برای تغییر رشته باید حداقل  6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به دفتر آموزش دانشگاه محل تحصیل خود تحویل دهند.

[inline_post_rel p_id=2539]

شرایط تطبیق دروس پس از تغییر رشته

شرایط تطبیق دروس پس از تغییر رشته

چگونه می‌توانیم انتخاب رشته بهتری داشته باشیم؟

 جمع‌بندی

تغییر رشته در مقطع کارشناسی، موضوعی که ما توی این قسمت به صورت دقیق بررسی کردیم؛ به طور کلی، برخی از دانشجویان به دنبال تغییر رشته در مقطع کارشناسی هستند.

اگر داوطلب کنکور سراسری هنگام اعلام نتایج انتخاب رشته تصمیم به تغییر رشته بگیرد، کارش بسیار آسان‌تر می‌شود.

داوطلب باید بلافاصله بعد از اعلام نتایج تغییر رشته، درخواست تغییر رشته را به سنجش ارسال کند. اگر دانشجو وارد دانشگاه شده و مدتی بعد از تحصیل در رشته قبولی خود متوجه شود که به رشته خود علاقه‌ای ندارد، باید شرایطی که در بالا ذکر شد را داشته باشد و طبق آنچه در این مقاله از گروه آموزشی پرش توضیح داده شد عمل کند.

آیا در مقطع کارشناسی می‌توان تغییر رشته داد؟

بله امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی برای دانشجویان واجد شرایط وجود دارد.

بعد از تغییر رشته امکان تطبیق واحدهای گذرانده شده وجود دارد؟

بله؛ برخی از دروس را با صلاحدید گروه آموزشی دانشگاه محل تحصیل می‌توان تطبیق داد.