هر پدر و مادری دوست داره که شاهد پیشرفت تحصیلی فرزندش باشه. مشکل، معمولا این نیست که والدین توانایی این کار رو ندارن. در واقع موضوع اینه که پدر و مادرها بهترین راه برای کمک به موفقیت فرزندشون رو نمی‌دونن و درباره راهکارهای علاقمند شدن به درس خوندن اطلاعاتی ندارن. به هر حال، خیلی از والدین در زمینه تکنیک‌های آموزشی یا روانشناسی کودک سابقه‌ای ندارن.

همونطور که همه ما می‌دونیم پیشرفت تحصیلی فرزندان، یکی از دغدغه‌های اساسی پدر و مادرهاست. اگه شما هم جزء والدینی هستین که به پیشرفت تحصیلی فرزندتون اهمیت میدین و براتون مهمه که در تمام مقاطع تحصیلی موفق باشه، بهتون توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشین.

در این مطلب قراره که چند راه عالی برای کمک به پیشرفت تحصیلی فرزندانتون معرفی کنیم. لازمه بدونین که این تکنیک‌ها برای نشون دادن نتایج، هم زمان و هم صبر زیادی رو می‌طلبن؛ بنابراین یک شبه منتظر معجزه نباشین. راهکارها رو به طور جدی پیاده کنین و اون وقت به مرور زمان معجزه رو ببینین.

[inline_post_rel p_id=1622]

بهترین راهکارها برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

با توجه به چالش‌هایی که دانش‌آموزان در مدرسه با باهاشون سر و کار دارن، شناسایی راهکارهایی که در پیشرفت تحصیلی‌شون تاثیر دارن، واقعا کار ساده‌ای نیست.

همچنین عوامل خانوادگی مثل تولد فرزند جدید، حتی می‌‌تونه در پیشرفت یا پسرفت تحصیلی فرزند شما تأثیرگذار باشه. یک تجربه موفق در مدرسه فقط مربوط به کارنامه دانش‌آموز نیست.

بهترین راهکارها برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

در حالت ایده‌آل، فرزند شما یاد می‌گیره که اطلاعات رو چجوری به دست بیاره، اون اطلاعات رو به خاطر بسپاره و در زمان حل مسائل از خلاقیت خودش استفاده کنه. داشتن این مهارت‌ها باعث میشه که اعتماد به نفسش افزایش پیدا کنه، برای رسیدن به اهدافش برنامه‌ریزی کنه، پشتکار داشته باشه و در مواجهه با چالش‌ها، راحت‌تر تصمیم‌گیری کنه.

حالا برای این که فرزندتون با استرس کمتر و آرامش بیشتری درس بخونه، در ادامه چند راهکار کاربردی رو بهتون معرفی می‌کنیم که می‌تونن به پیشرفت تحصیلیش کمک کنن.

درس خوندن، شغل بچه‌هاست!

معمولاً این سوال همه پدر و مادرهاست که «چگونه به پیشرفت تحصیلی فرزندم کمک کنم؟». در واقع والدین معمولا می‌پرسن که چه کاری می‌تونن انجام بدن تا فرزندشون رو به موضوع یا کار خاصی علاقه‌مند کنن.

واقعیت اینه که ممکنه دانش‌آموزان به یک سری از درس‌ها علاقه‌ای نداشته باشن. درسته زمانی که یک موضوع براشون جذابه، بهتر مطلب اون رو درک می‌کنن، اما چیزی که واقعا باید یاد بگیرن اینه که گاهی اوقات لازمه با چیزهایی سروکله بزنن که براشون هیچ جذابیتی نداره. این یکی از اون واقعیت‌هاییه که باید از اول مسیر تحصیلی باهاش کنار بیان.

درس خواندن رو از یادگیری جدا کنین

معمولا والدین از فرزندانشون می‌پرسن که آیا درس‌هاشون رو مطالعه کردن و تکالیفشون رو انجام دادن یا نه؟ ممکنه که فرزند شما وظایفش رو انجام داده باشه، اما تنها درس خواندن کافی نیست.

شما والدین برای پیشرفت تحصیلی فرزندانتون باید بررسی کنین که آیا درس رو یاد گرفتن یا نه. پس از فرزندتون امتحان بگیرین یا سوال بپرسین تا مطمئن بشین.

در نظر داشته باشین که کارفرماها در آینده کمتر به مدارک تحصیلی فرزند شما اهمیت میدن و به مهارت‌ها و دانشی که کسب کرده، توجه می‌کنن. پس این نکته رو فراموش نکنین و اون رو به عنوان گزینه‌‎ای برای کمک به پیشرفت تحصیلی فرزندتون در نظر بگیرین.

تعیین هدف‌های بزرگ برای موفقیت فرزندان

لازم نیست که شما پدر یا مادر خیلی سختگیری باشین، اما باید بدونین که انتظارات و توقع والدین تأثیر زیادی در عملکرد درسی فرزندتون داره. اگر انتظار نداشته باشین که خوب عمل کنه، احتمالاً همون اندازه‌ای تلاش می‌کنه که شما ازش خواستین. بنابراین اگه می‌خواین فرزندتون در درس‌هاش پیشرفت کنه، باید اهداف بزرگ و انگیزه‌بخشی رو در نظر بگیرین.

تعیین هدف‌های بزرگ برای موفقیت فرزندان

محیطی مناسب برای انجام تکالیف فراهم کنین

مطمئن بشین که فرزند شما تمام ابزارهای مورد نیاز برای بهتر درس خواندن رو در اختیار داره. این ابزارها عبارتند از میز، صندلی، نور خوب، وسایل مورد نیاز مدرسه (کاغذ، مداد، خودکار، ماشین حساب، کامپیوتر، خط کش، قطب نما، نقاله، گیره کاغذ، دفترچه یادداشت) و از همه مهم‌تر، مکانی آرام برای مطالعه.

اجازه بدین خودشون مسائل رو متوجه بشن

برای پیشرفت تحصیلی، از فرزندتون بخواین قبل از اینکه از شما کمک بخواد حتما در مورد مشکلات فکر کنه. فراموش نکنین هر بار که به یک دانش‌آموز پاسخ سوالی را میگین یا در انجام تکالیفش خیلی بهش کمک می‌کنین، این فرصت رو از دانش‌آموز سلب کردین که خودش پاسخ رو متوجه بشه. در مقابل، خیلی خوبه که به دانش‌آموزی که تلاش کرده چیزی رو یاد بگیره ولی موفق نشده، کمک کنیم.

اولویت بندی زمان مطالعه برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

همه دانش‌آموزان به زمان استراحت نیاز دارن و تفریحات هم به تنهایی و هم به همراه بچه‌های دیگه برای بهبود مهارت‌های فکری و اجتماعی‌شون لازم و ضروریه. با این حال، برای پیشرفت تحصیلی به عنوان یک موضوع با اولویت بالا، دانش‌آموزان باید در حد منطقی، تشویق بشن که اول زمان کافی برای درس خوندن در نظر بگیرن و بعد استراحت کنن.

البته بین زمان‌های مطالعه هم باید وقفه‌های کوتاه مدتی رو برای استراحت در نظر بگیرین. اگه می‌خواین اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست بیارین، حتما به مقاله “اهمیت زمان استراحت بین درس خواندن” مراجعه کنین.

اولویت بندی زمان مطالعه برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

همچنین، دانش‌آموزان باید ساعات مطالعه منظمی داشته باشن تا کم کم تکالیف مدرسه‌شون رو تکمیل کنن. با بزرگتر شدن فرزندتون، این زمان مطالعه تعیین شده باید طولانی‌تر بشه.

در کنار درس خوندن، اون‌ها رو به مطالعه آزاد هم تشویق کنین. مطالعه آزاد باعث میشه ذهنشون فعال‌تر باشه و بتونن مطالب مختلفی رو یاد بگیرن. اگه هنوز براتون سواله که مطالعه آزاد برای دانش‌آموزان چقدر اهمیت داره، مقاله مربوطه رو مطالعه کنین.

[inline_post_rel p_id=5155]

مهارت‌های درک مطلب صحیح رو آموزش بدین

این مورد، یکی از راه‌های کلیدی برای کمک به پیشرفت تحصیلی فرزندان شماست. خیلی از کودکان چیزی رو مطالعه می‌کنن، بدون اینکه به یاد داشته باشن چی خوندن یا معنی اون رو متوجه بشن.

برای کمک به این شکاف در یادگیری، کودکان باید بدونن که در هنگام خواندن، تا زمانی که اون چیزی رو که قبلاً خوندن رو درک نکردن، نباید پاراگراف بعدی رو بخونن. اگه این کار رو انجام بدن، معمولاً پاراگراف بعدی رو هم متوجه نمیشن.

همچنین، باید به کودکان یاد بدین که در زمان مطالعه یا بعد از اون حتما نکات و مفاهیم مهم رو یادداشت کنن. یادداشت‌برداری، آموخته‌های دانش‌آموز رو تقویت می‌کنه و به دانش‌آموز این امکان رو میده که برای امتحانات کتبی آمادگی بهتری داشته باشه.

از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنین

یادگیری نباید فقط محدود به مدرسه باشه. برای پیشرفت تحصیلی فرزندان خودتون، باید یادگیری رو به یک تلاش چهار فصل تبدیل کنین. یعنی در کل 365 روز سال، از تعطیلات تابستانی گرفته تا آخر هفته‌ها، از فرصت‌های یادگیری بهترین بهره‌وری رو داشته باشین. با این کار علاوه بر این که یادگیری به بخشی از زندگی روزمره فرزندتون تبدیل میشه، بلکه می‌تونه برای رو به رو شدن با چالش‌های آینده، آمادگی بیشتری داشته باشه.

[inline_post_rel p_id=1412]

دریافت مشاوره برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

همونطور که متوجه شدین، نقش والدین در پیشرفت تحصیلی فرزندان خیلی واضح و مشخصه؛ پدر و مادرها برای این که بتونن در این مسیر همراه فرزندانشون باشن و بهشون کمک کنن تا در تمام پایه‌های تحصیلی دانش‌آموز موفقی باشن، باید اطلاعات و مهارت‌های خودشون رو به‌روز نگه دارن.

دریافت مشاوره برای پیشرفت تحصیلی فرزندان

شما والدین عزیز برای این که بتونین به بهترین شکل ممکن از فرزندتون حمایت کنین، دریافت یک مشاوره می‌تونه خیلی کمک‌کننده باشه. یک مشاوره خوب با بررسی دقیق وضعیت تحصیلی فرزند شما، سعی می‌کنه که بهترین تصمیمات رو ارائه کنه. برای دریافت مشاوره، تنها کاری که باید انجام بدین اینه که شماره تماستون رو در قسمت مشاوره آنلاین وارد کنین تا مشاورین گروه آموزشی پرش در اسرع وقت با شما تماس بگیرن.

جمع‌بندی

ما در این مقاله سعی کردیم که درباره تاثیر والدین در پیشرفت تحصیلی فرزندان صحبت کنیم. همونطور که متوجه شدین، دغدغه تحصیل از همون سال‌های ابتدایی برای والدین شروع میشه و همیشه به دنبال بهترین مسیر برای موفقیت فرزندشون هستن.

برای این که بتونیم نگرانی شما والدین عزیز رو کم‌تر کنیم، سعی کردیم که چند راهکار ساده و کاربردی رو بهتون معرفی کنیم تا با کمک اون‌ها، بتونین همراه بهتری برای فرزند دلبندتون باشین. راهکارهایی مثل تعیین اهداف، ایجاد فضایی حمایتی، مشخص کردن زمانبندی مطالعه و…، می‌تونن تاثیر خیلی زیادی روی پیشرفت و موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان شما داشته باشن.

منظور از پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان چیست؟

پیشرفت تحصیلی، یعنی این که یک دانش‌آموز چقدر به اهدافی که در درس‌هاش داشته رسیده. موفقیت در مدرسه معمولا با معدل مشخص میشه ولی زمانی که حرف از یک موسسه آموزشی باشه، معمولا به عملکرد اون دانش‌آموز نگاه می‌کنن تا ببینن چقدر در درس‌هاش موفق بوده.

مهمترین عامل پیشرفت تحصیلی کودکان چیست؟

پدر و مادر، اصلی‌ترین حامی و عامل پیشرفت تحصیلی کودکان هستن. تحقیقات نشون داده والدینی که به وضعیت تحصیلی فرزندشون اهمیت میدن، دانش‌آموز موفق‌تری دارن که قطعا می‌تونه آینده درخشان‌تری داشته باشه.

چه مهارت‌هایی برای پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان لازمه؟

برای دستیابی به موفقیت تحصیلی، ترکیبی از مهارت‌هایی مثل سازماندهی، مدیریت زمان، اولویت‌بندی، تمرکز و انگیزه لازم و ضروریه.